Деветокласникът от Софийската математическа гимназия Георги Игнатов е бил наръган смъртоносно с 12-сантиметрово острие от Йоан Матев заради 50 лева, които криел в портмонето си. Това е причината за бруталното убийство в Борисовата градина, случило се на 2 юни 2015 г. Разкритието направи в Софийския градски съд психоложката от МВР Мария Раданова, пред която по-малкият брат на Йона – Марсел, споделил подробности за зверството на батко си, пише News24-bg.com като се ползва на столичен седмичник.

Във фаталния за 15-годишния Георги ден, той имал среща със свои съученици в Борисовата градина.

Чакал и приятелката си на пейка в близост до тенис кортовете „Малееви“, когато върху него връхлетял по-големият Йоан.

17-годишният агресор му поискал джобните. Момчето обаче се възпротивило и отказало да даде портмонето си, в което държало 50 лева, с които да се черпи с гаджето си. След кратка свада Йоан извадил ножа и с него наръгал няколко пъти отличника от Математическата гимназия Георги.

Само минута по-късно агонизиращият тийнейджър бил открит в безпомощно състояние от своята приятелка, както и от съученици. Децата паникьосано започнали да подават сигнали на телефон 112. Това малко объркало екипите на Спешна помощ и МВР, тъй като имало над 15 постъпили сигнала за 3 минути, които съдържали противоречива информация. Нито едно от децата не е дало описание на убиеца на Георги и така била пропусната възможността Йоан да бъде заловен веднага от полицейски патрул.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук