Вместо благословия папата донесе неприятности за фермерите от Пловдивско. Силна градушка падна в понеделник в областта. Пострада зеленчуковата реколта в селата Калояново, Песнопой и Дуванлий, съобщава БНТ.

Размерът на градушката беше между сантиметър и два, което беше достатъчно да унищожи насажденията. Големите масиви, засети със зърнени култури в района са застраховани, но по-малките стопани ще трябва да засаждат отново други култури.

Ледени късове с големината на царевични зърна пък са паднали в Раковски. Оказва се, че градоносните облаци е можело да се разпръснат, но на служителите от Регионална дирекция „Борба с градушките“ – Пловдив е било забранено да изстрелват ракети, за да не смутят спокойствието на светия отец.

„Докато не се снеме забраната, не стреляме, защото е опасно. Когато тя са за кратък период, не е проблем, но ако е за по-дълго време, както в случая, се стига до обратния ефект – до по-голямо градообразуване“, заяви пред камерата на националната телевизия директорът на Регионална дирекция „Борба с градушките“ – Пловдив Никола Ковачев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук