Президента Радев: Удвоявам пенсиите и заплатите, ако станем президентска република

0
21857
Румен Радев

България е богата държава, буквално плячкосвана от малък и безкрайно алчен елит.

 

„Ако аз управлявах България, ако бяхме президентска република мога да удвоя пенсиите и заплатите веднага“ казал той на среща с обществеността.

Извънредно от Парламента! Румен Радев взема властта! Борисов се провали!

„Нека погледнем цифрите – в пенсионния фонд годишно постъпват около 2,5 милиарда евро. С тях се плащат настоящите пенсии. В същото време, само от една от златните концесии, които са общо 4, държавата губи 1 милиард евро. Това не са измислени цифри, това са официални данни.

Въпросният концесионер е внесъл в хазната за 2017 г. 20 милиона евро. В концесионния договор пише, че това е 2% от печалбата. Значи извън България са изтекли  980 милиона евро. Близо 1 милиард. А концесиите, както казах, са 4. Дори другите да са по-малки, поне 2 милиарда евро общо губи българският народ само от това…“ – обясни президентът.

После мина на пътищата.

„Европа строи на България безплатни магистрали. А България не си събира таксите за тях. За цяла година, България събира 150 милиона евро от винетки. Сърбия, която сама си строи магистралите, и която има по-къса отсечка от България, та Сърбия събира само от транзита си 1 милиард евро. От същите камиони, които минават и през България“.- обясни Радев.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

Накрая коментира и темата за Черноморието:

„Руските туристи – около 600 хиляди на брой са си купили имоти край морето. Вляли са милиарди в българската икономика. И сега вместо да ги насърчат, както правят например гърците, те се опитват да ги изгонят. Имало някаква „руска заплаха“. И това пряко обезсърчи руските купувачи.

Това не е ли глупава политика – в Гърция нама руска заплаха, а в България има? Но има и по-голям абсурд – само Крим, който е на север и има месец и половина летен сезон, та само Крим докарва двойно повече пари на Русия, отколкото цялото крайбрежие докарва на България. Където летният сезон е двоен – 3 месеца. Представете си колко повече хотели и колко по-дълга плажна ивица имат!  И колко по-топло е там. И от това какво влиза в хазната? Нищо. Кражбите са невиждани, затова е така…“ – завърши той.

Румен радев: Давам 1 месец срок на ГЕРБЕРИТЕ да си ходят, ако не изкарвам армията!

„Ако се направи равносметка, дори само от тези 3 компонента, в българския бюджет могат да влязат нови чисти 6-7 милиарда евро. Ще се удвоят пенсиите, а ще има и за друго. Но този нещастен народ просто е изтеглил най-лошия късмет на историята. Няма по-пропаднали и по-крадливи политици от българските“ – бяха финалните думи на българския държавен глава./informiran.net/

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук