Плевнелиев ще става….писател, но междувременно ще се бори с Радев, защото прокарвал

0
6423

Две години след като напусна „Дондуков“ 2, Росен Плевнелиев твърди, че вече няма политически амбиции и се е отдал на семейния живот и писането на книги. На фона на тези твърдения  той доста често критикува настоящия държавен глава Румен Радев и отправя остри политически послания към „непослушните“ политици. Като им размахва пръст от телевизионния екран.

Все пак Плевнелиев е оптимист и казва, че в България има мечтатели като него например, които я променят към добро. Например привържениците на  индустриалната  революция и електронното правителство.

„В тази огромна трансформация зависи от нас, българите, да бъдем част от прогреса. Имаме страхотен шанс, тъй като в голяма част от индустриите, свързани с новата икономика, България стои не зле. За съжаление, днес политиката е по-скоро част от проблема, отколкото от решението, а ни се ще да бъде обратното“, заяви Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че по отношение на издаване на строителни разрешения страната ни се намира на дъното на класацията, по-зле от половината африкански държави. Човек трябвало да почука на вратите на 13 институции и да поиска подпис от всяка една от тях, за да си построи къщичка.

„Електронното правителство е въпрос на борба с корупцията по възможно най-ефективния начин. Ако българските политици наистина искат да преборят корупцията, да бъдат така добри да започнат електронното правителство“, настоя Плевнелиев.

Той определи като „недемократично“ и „противоконституционно действие“ решението на депутатите от БСП да бойкотират последните заседания на парламента. За него това е поредното доказателство, че през 2019 г. „ще се нагледаме на много безобразия“.

„Държавният глава оставя впечатлението, че действа на инат. Че той е по-скоро лидер на опозицията, отколкото да е президент на всички българи. Като генерал, той подготвя и води своите битки. Не считам, че тези битки са полезни за българската демокрация“, каза още Плевнелиев.

„Имаме много притеснения и доказателства, че държавният глава обслужва чужди интереси. Дотук безапелационно и без съмнение българският държавен глава винаги е отстоявал по-скоро руския геополитически интерес, отколкото българския и европейския“, подчерта той./istinata.net/

А ти чии интереси обслужваш, Плевнелиев?

Само не българските, нали?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук