Сбогуваме се с Щабан Шаулич!

0

Вчера в тежка катастрофа в Германия загина Шабан Шаулич. Днес живота си загуби и друг пътник, който е бил в колата – музикантът Мирсад Керич. Единственият оцелял е кумът на Шабан. Неговите травми не са животозастрашаващи. Днес в интервю кумът на Шаулич разкри, че той се е държал много странно преди катастрофата, все едно е предусещал, че ще се случи нещо лошо.

Първоначално никой не искаше да повярва, че новината за загубата на Шаулич е вярна. След като стана ясно, че сръбският певец наистина е загинал при нелепия инцидент, заваляха хиляди жалейки в социалните мрежи. С краля на сръбската музика се сбогуваха много родни и чужди звезди, дори и такива, които не слушат такъв тип музика.

„Отиде си легендата на сръбската музика Шабан Шаулич! Сърцата ни жалеят и молим Бог душата му да намери мир и покой. Ще помним и пеем музиката ти винаги!“, написа Джена. „След такъв тежък инцидент нека всички да си напомняме да бъдем разумни на пътя, защото един миг преобръща всичко, а загубата е голяма. Поклон!“, пише още поп фолк изпълнителката.

Камелия също се сбогува с Шабан. „Просто мълчание. Няма какво да се каже. Остави ни песни за всички времена. Почивай в мир…“, написа тя. И Деси Слава изказа съболезнования. „Легендите не умират“, написа тя.

„Смъртта на Шабан е голяма загуба за музиката, защото той е Кралят на музиката. Но една легенда никога не може да умре, винаги ще бъде в сърцата ни. Остави хубаво творчество зад гърба си. Всяка песен му е хит. Само той можеше да пее по този начин“, споделя Рени, която не веднъж е пяла с Шабан, пише show.blitz.bg.

Ваня Джаферович също почете паметта на Шаулич. „Никога не съм бил фен на народната музика, но Шабан беше един от великите, не само като изпълнител, а и като личност. Бях дете, когато баба ми пускаше касетка с неговите песни. Ще си сипя едно малко, ще си пусна Шабан, ще затворя очите си и ще виждам баба ми, дядо ми, баща ми… най-любимите ми, които вече не са тук с нас… Почивай с мир, Кралю!“, пише Ваня.

Почит
Сръбските звезди също отдадоха значимото на Шабан. Драга Миркович, Лепа Брена, Неда Украден и хиляди други публикуваха снимки със своя колега и приятел и почетоха паметта му.

Бъдещата майка и снаха на Лепа Брена Александра Прийович също изказа своите съболезнования. „Скъпи Шабане, за мен винаги сте бил най-великият и най-добрият, и го знаехте. Моят модел за подражание, човек с голямо сърце и невероятна емоция. Имах този късмет да живея във времето на Шабан Шаулич, да ви опозная, да говоря с вас, да пеем заедно, да имам първото си представление като малка с вас… Днес отидохте на друго място, но винаги ще останете в сърцето ми и никога няма да ви забравя! Благодаря ви за всяка красива дума, всеки съвет, всяка усмивка, всяка песен и спомени. Вечна слава на вас!“, пише снахата на Брена и изказва съболезнования на семейството на Шаулич.

Източник: rakzritia.com

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.