Топ

Судански бежанци изнасилиха групово 17-годишна, въртят хитри номера

Кандидат за убежище, който излъгал властите за възрастта си, очаква присъдата си за участие в групово изнасилване на 17-годишно момиче. Той може да лежи в затвора 13 години заедно с двамата си съучастници, съобщава „Дейли Мейл“.

35-годишният Абдул Латиф Салих, 21-годишният Бахалдин Доуд и Саддам Мухамадаим – всички от Судан, нападнали жертвата си на 14 юли миналата година в подлез в град Хъдърсфийлд във Великобритания.

Салих и Доуд (на снимката) вече са в затвора, но Мухамадаим очаква присъдата си, след като заяви в съда, че е бил на 17 години по време на нападението, а не на 25.

Тримата мъже оставили следи от ДНК след престъплението и били заловени дни по-късно от полицията. Салих е намерен за виновен за принуждаване към полов акт без взаимно съгласие, изнасилване и опит за изнасилване, а Доуд – за два случая на опит за изнасилване.

Мухамадаим е осъден за три изнасилвания и един опит за изнасилване. Присъдата му ще бъде произнесена, след като бъде установена реалната му възраст.

По-рано съдът в Лийдс изслуша Мухамадаим, който пристигнал във Великобритания от Судан с рождена дата през януари 1993 година в документите за регистрация. След това той казал на полицията, че е роден през март 2001. Той все още се намира в ареста.

Освен че ще лежат в затвора, тримата ще бъдат включени и в регистъра на сексуалните престъпници.

Превод и редакция: БЛИЦ 

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top