Мюфтийството затваря магазинче на жена в Нови пазар, защото продавала свинско и алкохол – ВИДЕО

0

Хранителен магазин с десетки клиенти в Нови пазар е пред затваряне заради това, че продава свинско месо и алкохол. Търговският обект се намира на терен, собственост на мюфтийството. В съседство е построена джамия.

2111845869 - Мюфтийството затваря магазинче на жена в Нови пазар, защото продавала свинско и алкохол - ВИДЕО

Собственик на търговския обект е Анка Тодорова. Тя е получила терена от община Нови пазар преди 27 г. и плаща наем. Поискала да го купи преди години, но кметът ѝ казал, че не може да ѝ го продаде, защото е отреден за зелени площи. След време обаче общината продава голям парцел, в който е и магазина на Тодорова, на мюфтийството.

Жената преподписва договор с мюфтийството, признава, че не го е прочело внимателно. Оказва се, че в т. 10 пише, че няма право да продава свинско и алкохол. Тя спира продажбата на алкохол, но не може да си позволи да спре месото и колбасите от свинско.

В началото на тази година получава нотариална покана да освободи терена.

2111845870 - Мюфтийството затваря магазинче на жена в Нови пазар, защото продавала свинско и алкохол - ВИДЕО

От мюфтийството в Шумен потвърдиха за bTV, че причината да поискат затваряне на магазина е продажбата на алкохол и свинско, които са забранени по канон за мюсюлманите.

2111845871 - Мюфтийството затваря магазинче на жена в Нови пазар, защото продавала свинско и алкохол - ВИДЕО

В Нови пазар е открита подписка в защита на магазина на Анка Тодорова, вече са събрани над 600 подписа. Местните жители настояват общината да се намеси в нейна защита.

Вижте повече във видеото!

БТВ Новините

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.