Банева: Ясно е, че спецпрокуратурата не кани на кафе (ОБНОВЕНА)

Банева: "Ясно е, че когато специализираната прокуратура издирва някого, значи не го кани на кафене."

0
16383
Снимка: bTV Новините

„Ние не сме се укривали в нито една секунда. Бяхме напълно наясно, че прибирайки се на 26 октомври в България, ние ще бъдем в специализираната прокуратура за нещо, което иска да ни пита.“

Това заяви Евгения Банева преди началото на днешното съдебно заседание, на което съдът ще разгледа искането на прокуратурата за тяхното постоянно задържане.

Ако прокуратурата е имала съмнения, че сме се укривали, тя би могла да направил проверка в системата на полетите и да установи, че полетът ни е бил резервиран от няколко седмици.

Банева определи като пълен абсурд повдигнатото им обвинение за пране на пари в размер на близо 1 млрд. лева.

„В 99% от изброените фирми, лично аз съм никоя и никога не съм изпълнявала никаква функция“, категорична беше тя.

Баневазаяви и че е майка на три непълнолетни деца и поиска от съда да бъде пусната под гаранция, за да може да се грижи за тях. Тя обеща, че тя и съпруга  са готови да съдействат на прокуратурата до изясняване на случая.

За Баневи е много важно от делото да излязат невинни, защото нямат намерение да живеят като бегълци от „тяхната собствена държава до края на живота им“.

Банева припомни, че на 26 октомври, заедно със съпруга си Николай Банев и трите им деца, са били арестувани на летището в Ница при редовен полет, който е бил резервиран много по-рано.

Евгения Банева припомни и цялостната история, при която са били арестувани.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук