Връщат българи от чужбина с четири кариерни форума

0
2857

Кариерни форуми в страни с големи български общности организират от Министерството на труда и социалната политика (МТСП). Целта на инициативата е български граждани, които учат, живеят и работят в чужбина, да се запознаят с възможностите за стартиране или продължаване на своята професионална реализация в родината, за да могат да вземат информирано решение за завръщане в България.

През 2019 г. ще се проведат кариерни форуми в Австрия, Германия, Великобритания и Холандия.

По време на трудовите борси участниците ще могат да се срещнат с български работодатели и да се запознаят с възможностите за работа в България. Ще се представят и тенденциите на пазара на труда у нас и перспективите за професионална реализация на младото поколение. Ще се посочат предимствата на трудовото и социалното ни законодателство, както и най-актуалното от политиките в подкрепа на младите хора, работещи в България.

Първият кариерен форум за тази година ще се проведе на 23 януари във Виена под надслов „Австрийските фирми в България като работодател“. В срещата ще участват водещи австрийски инвеститори в България като A1 Bulgaria, Palfinger, S&Т Bulgarien, EVN, Raiffeisenbank, Mondi Group, Dr. Pendl & Dr. Piswanger Bulgaria и Cargo-partner. Те ще разкажат за своята дейност и ще предложат интересни възможности за работа.

Работните места, които ще бъдат представени, ще дадат възможност на млади специалисти с професионална квалификация, които са завършили средно или висше образование, да открият възможност за работа и развитие. Участващите фирми ще обявят свободни позиции за финансисти, счетоводители, специалисти в областта на човешките ресурси и маркетинга, както и за професионалисти с интереси в сферата на логистиката, компютърните системи и технологиите, производството на хартия и целулоза. Търсят се и специалисти с професионална квалификация „Електротехника“, „Топлоенергетика“, „Автоматизация на производството“ и др. Компаниите проявяват интерес към машинни инженери и млади хора със специалност „Електроцентрали и мрежи“, шлосери и специалисти с познания в управлението и контрола на металообработващи машини.

Предложенията на бизнеса не са концентрирани само в столицата и големите градове. На форума ще присъстват и компании от различни региони на България.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук