В България има авторитарна власт, отсече Корнелия Нинова

0
8676

В България има авторитарна власт, която тъпче основните свободи. Това се казва в позицията на лидера на БСП Корнелия Нинова, разпратена до медиите от пресцентъра на партията.

БНТ е спряла предаването „Открито“ на Валя Ахчиева. Не за пръв път се опитват да заглушат нейните журналистически разследвания за корупция и злоупотреби. Неслучайно при управлението на Борисов България е на едно от последните места по свобода на словото„, подчертава Нинова.

На една журналистка се спира предаване, на друга се повдига обвинение. В България има авторитарна власт, която тъпче основни свободи„, смята лидерът на червените.

Тук председателят на партията има предвид и случая с Елена Йончева. Вчера стана ясно, че Елена Йончева е обвинена за пране на пари по разследването за финансови операции със средства, присвоени от КТБ.

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска през ноември имунитета на шестима депутати, сред които бяха Елена Йончева и Веселин Марешки.

Нинова кани Ахчиева в Българска свободна телевизия, която стартира утре.

Ще има свободата да изразява себе си без цензура, да разследва без ничия намеса и да показва истината„, заключава Нинова.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук