В Новогодишната нощ Радев каза истината и вбеси Шайката на Борисов до делириум

0
82528

Вече трети ден „Шайка“-та активира купените медии, за да бълват змии и гущери срещу новогодишното слово на президента, вменявайки му всички смъртни грехове. В гербаджийската канонада се включиха социолози и професори, които ни убеждават, че президентските критики в новогодишната нощ били неуместни и даже вредни…

В какво съгреши Румен Радев, та вбеси обитателя на „Дондуков“1?

„Вината“ на президента е, че повдигна завесата пред тази еретична истина: Царят е гол, в България е в ход пълзяща диктатура, на власт е организирана престъпна група, под чието управление нацията се топи всяка година с 50 000 души…

Добре го каза политологът Калоян Методиев: “Управлението на ГЕРБ е управление на смъртта“!

„В новогодишните слова политиката не трябва да доминира грубо, в тях трябва да има и празничност, тържественост, да има оптимизъм, въпреки трудностите“, сълзливо ни убеждава мастит историк и така приглася на щатните глашатаи на Борисов.

По тази сбъркана логика новогодишното обръщение на държавния глава трябва да е обилно захаросано с оптимизъм и щедри обещания за бъдещето, само не с горчилката на настощия живот.

Че по волята на Борисов стотици хиляди пенсионери останаха и без лев Коледна добавка, това не е повод за гняв в новогодишната нощ.

Че умиращи болни не могат да си платят лечението, защото Здравната каса не ги брои за хора, това е тема-табу в минутите преди 12.

В разгара на Втората световна война, когато Лондон гори в пламъци, от трибуната на Камарата на общините Чърчил каза на нацията тези жестоки думи: „Не ви предлагам нищо друго освен кръв, мъки, сълзи и пот“!

Румен Радев направи същото в навечерието на 2019-а – обърна се към опиянения от пиршеството народ, за да го отрезви с жестоката истина, че собственото му правителство е най-големият му враг. Че точно заради това правителство, воюващо със собствения си народ, сме най-бедните и най-болните не само в ЕС, но и в цяла Европа.

Новогодишното слово на държавния глава трябвало да дава светъл хоризонт и надежда – така че младите да не бягат от Отечеството, поучава ни професорът.

Професоре, не от президентското слово бягат младите, а от десетгодишната тирания на ГЕРБ, превърнала България в Терминал 2.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване 

Велизан Енчев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук