Глосов: Нищо лошо към премиера

0
9881

„Направих каквото можах за Агенция „Пътна инфраструктура“. Такъв коментар направи бившият вече председател на УС на АПИ инженер Светослав Глосов след редовното правителствено заседание на кабинета „Борисов-3“ в Министерския съвет, което всъщност започна с неговата оставка.

Глосов посочи, че си е подал оставката поради трудностите от началото на годината при закупуването на електронните винетки.

По думите му това е предизвикало доста сериозно недоволство от страна на гражданите.

Глосов счита, че каквото е могъл, е направил за АПИ и остава с добри чувства с екипа, с когото е работил.

Нищо лошо към премиера„, завърши Глосов

Припомняме, че в самото началото на заседанието на кабинета стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е поискал оставката на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Светослав Глосов, който веднага я е подал.

Регионалният министър Петя Аврамова информира журналистите, че тази сутрин на редовно заседание на кабинета са били обсъдени проблемите с въвеждането на електронната система за самотаксуване. Премиерът остро е разкритикувал създадената организация при въвеждането на системата и е поискал поемане на отговорност.

„В тази връзка премиерът поиска незабавно оставката на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Светослав Глосов, който веднага си я подаде“, подчерта тя.

Аврамова не каза кой се очаква да бъде неговият заместник. Тя беше лаконична по темата и заяви, че задачата, по която ще се работи, е незабавно да бъде окомплектовен управителният съвет на АПИ, за да не се получат сътресения в работата на агенцията.

„Продължаваме работата по въвеждането на електронната винетка, продължават действията по въвеждането на тол системата. Предстои много работа, така че всички са мобилизирани и екипът ще продължи да работи при предстоящите задачи“, уточни Аврамова.

Регионалният министър смята, че системата за винетките ще бъде надградена. Гражданите ще могат да закупуват винетки от много повече места, за разлика от хартиената винетка. Работи се по идеята да бъдат закупувани на още 2000 точки в държавата.

Тя поясни, че електронна винетка може да бъде закупена от касите на EasyPay, от магазините на мобилния оператор „А1″, bgtoll.bg, vinetki.bg, терминалите за самотаксуване и от граничните пунктове на страната. Освен това винетни стикери могат да бъдат закупени от 1400 пощенски станции и могат да бъдат заплатени в брой.

Арамова призова всички водачи на автомобили да спазват Закона за движение по пътищата, тъй като вече имало много начини да се купи електронна винетка.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук