Гоцеделчевската ПМГ „Яне Сандански“ стана български посланик на Европейския парламент

0
1522

ПМГ „Яне Сандански“ беше избрано сред 40-те нови учебни заведения от цялата страната, които ще се включат в Програмата за училища посланици на Европейския парламент през учебната 2018/2019 година.

Това е поредният успех на училището и първи за новия учебен цикъл. Той дойде въз основа на добре подготвената кандидатура и показания искрен интерес към работата на Европейския парламент и на Европейския съюз като цяло. Идеята е да се изгради по-добра осведоменост на учениците за Европейския съюз, европейското гражданство и парламентарна демокрация и да бъдат включени активно в създаването на европейския дневен ред.

Същинската част на Програмата за Вас ще започне с встъпително обучение, което ще се проведе на 8 октомври 2018 г. в София, където ще се включат старши посланици от всяко одобрено училище, включително и ПМГ “Яне Сандански“, и ще обхване следните теми:

‒        представяне на участниците в Програмата;

‒        представяне на възможностите на Програмата, параметри на участие, дейности, форми на оценяване и награждаване, срокове;

‒        темата за обединена Европа в учебното съдържание в средния курс;

‒        методи и подходи във формалното и неформално обучение за повече знания за Европейския съюз и Европейския парламент;

‒        споделяне на опит, положителни практики и трудности;

‒        примери за отговарящи на условията на Програмата дейности и проекти;

‒        обмяна на идеи и добри практики.

Идеята на обучението е въпросните двама посланици, да играят ролята на ключови разпространители на знание за европейската парламентарна демокрация и Европейския парламент като на тях ще се постави отговорността за изпълнението на Програмата в училище.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук