Двама души загинаха при пожар във френския ски курорт Куршевел (ВИДЕО)

0
2769
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" (www.dailypress-bg.com) фоторепортер: Петър ХРИСТОВ /линейка

Двама души са загинали и 22-ма са ранени при пожар във френския ски курорт Куршевел, четири души са сериозно пострадали, съобщават местните власти, цитирани от БиБиСи.

Пожарът започва преди зазоряване в неделя, в сграда, в която се настаняват сезонни работници, общо три сгради са засегнатиСедемдесет пожарникариса участвали в спасителните операции и потушаването на огъня, причината за пожара все още не е известна.

Евакуирани са десетки хора, според местни медии, в сградата са разположени около 60 работници, включително и чужденци.

Трима от четиримата тежко ранени са отведени в болница с хеликоптер, съобщиха местните власти. Не е установена самоличността на загиналите.

„В случаите с ранените, не можем да уточним дали травмите са от падане. Тъй като огънят беше на третия етаж, някои хора скачаха, за да спасят живота си“, коментира Фредерик Лойзе, представител на местните власти. Той обясни, че криминалисти и полицията ще започнат разследване за причините за инцидента.

Френският министър на вътрешните работи Кристоф Кастанер изпраща своите съболезнования на близките на жертвите и отдава почит на пожарникарите.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук