ЕКСКЛУЗИВНО! Журналистът Тодор Стефанов в сензационно интервю: Сайтаът „Дейли Прес“ е майтап донякъде, а не саморазправа с хората (СНИМКИ)

Тодор Стефанов "ритна кошера" на хай средите, пък и на обикновените читатели с появата си в сайта "Дейли Прес"

0
12100
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес"

„Без всичко друго мога. Без море – не.“ – казва Тодор и това го описва толкова добре.

Тодор носи вода, слънце и лято – в сърцето си, в усмивката, в блясъка на очите, в отношението към другите, в ентусиазма, в смеха си. Тодор се смее непрекъснато, въодушевява се от всичко, за което разказва.

Говори като истински щастлив млад мъж. И е такъв – Тодор Стефанов – е човекът който прави разследвания, преследва с микрофон политици и престъпници, задава неудобни въпроси, дори му се случва да го бият.

Тодор е умен, открит, смел, директен, бързо запалим, вдъхновява го всичко позитивно и добро.

Тодор е от София – той е скандален известен е в социалните мрежи със скандалните си коментари по адрес на известните в момента работи за сайтът „Дейли Прес“.

Теди защо се занимаваш с журналистика, а не с нещо друго?

Винаги ме е привличала българската журналистика като публична форма на изява. Всяка една медия, особено в социалните мрежи, може да манипулира общественото мнение. Звучи грубо, но това е най-точният израз.

Снимка/източник: Стоян ВИДЕВ

Как възникна идеята да работиш за сайта „Дейли Прес“ който вече е доста известен в социалните медии?

Бях поканен от собствениците на сайта.

Вярно ли е, че зад сайта фактически стои политик?

Не никой политик няма нищо общо този сайт поне това знам.

Не мислиш ли, че е доста смел начинът, по който търсиш недостатъците?

Доста грубо и непремерено обясняваш например как на Наталия Гуркова задникът й е голям, Глория е застаряваща, а пък на Гала й е плешива главата. Не трябва ли този тип „закачки“ да се правят малко по-рафинирано? Речникът ми наистина в някои моменти е доста рязък и груб. Но смятам, че по този начин заставам по-близо до обикновените хора. Имам предвид до най-обикновените хора, тези, които са без някакво специално образование. На практика те си говорят точно по този начин. Речникът им е много по-груб от приетия в медиите. Това е езикът на улицата, който е по-разбираем, по-директен. Пък и прекалено много са предаванията с изискан речник, така че нека има нещо по-различно като нашето.

Снимка/източник: Стоян ВИДЕВ

Сам ли си пишеш нещата си?

Нещата се раждат в процеса на работата иначе да сам.

Когато твърдиш например в профила си, че Глория няма пари да си купи нов тоалет, проверила ли си го като факт?

Казал съм го в ироничен аспект. Аз лично няколко месеца поред я засичам с едни и същи дрехи. Аз естествено предполагам, че не е умряла от глад. Така че тези, които са запознати с нея като личност, а тя е достатъчно популярна, сами могат да си направят изводите от казаното от мен в профила ми.

Снимка/източник: Стоян ВИДЕВ

Не мислиш ли, че хора като Евгени Минчев, когото ти нарече „гейче“, и Валери Симионов могат да те съдят за обида?

Да заповядат.

Сайта в който работиш в момента „Дейли Прес“ е вариант на друга медия?

Няма такова нещо.

Снимка/източник: Стоян ВИДЕВ

Работил ли си върху правоговора си?

Направи ми впечатление, че казваш „мън-н-ного“ еди-какво си. Не мога да разбера. Не мисля, че произнасям тази дума по този начин. Не мисля, че имам проблеми с артикулацията, говора и дикцията. Даже напротив. На фона на това, което чуваме по радио и телевизии, аз съм на много добро ниво (смее се).

Как би коментирал твърдението на Наталия Гуркова, че изглеждаш ужасно, след една твоя статия в „Дейли Прес“ от преди няколко седмици, където говориш за нея?

Това е нормална реакция. Когато кажеш за някого, както за нея, че няма талия и разни други неща, нормално е тя да не каже: Тодор или Тошко е страхотен!

Снимка/източник: Стоян ВИДЕВ

Не се ли страхуваш да не те набият след подобни коментари?

Да се надяваме, че обществото ни вече е надраснало подобни мерки за разправа. Това би говорило много зле за представителите на елита, ако прибягнат до такива груби начини. Ще се окаже, че сме съвсем прави относно техния интелект.

Отправяли ли са ти заплахи?

Не коментирам този въпрос.

Снимка/източник: Стоян ВИДЕВ

Хората се питат на какво отгоре Тодор Стефанов си позволява да търси дефектите във фигурите или да прави оценка на интелекта на другите. Какво самочувствие трябва да има човек като теб, за да оценява така крайно останалите?

Въпросът не опира до моето лично самочувствие, макар че аз определено имам такова. И то високо. Сайта не е някаква моя лична саморазправа с тези хора. Целта му е чисто развлекателна, прави се от много хора. Гоним рейтинг. Не трябва да съпоставяме героите на сайта за новини с мен. Нещата, които коментирам, излизат и по всички медии, които получавам, говорят се из цяла България. Имаме много писма от читатели, които ни харесват, има и негативни реакции. Например фенове на певицата ДесиСлава казват, че тя е суперкрасива, а аз съм супергрозн.

Снимка/източник: Стоян ВИДЕВ

Тук съм си записала какво каза за една фолкпевица. „Мария прилича на гном, има къси завършеци на тялото, пръстчета като кюфтета.“ Аз не си падам по фолка, нито съм я чувал, но не е ли малко кофти все пак?

Кофти е, ама такъв е „Дейли Прес“.

Снимка/източник: Стоян ВИДЕВ

Кажи ми един мои недостатък, а аз ще ти отговоря.

Щом толкова държиш. Любов към черния цвят.

Това лошо ли е?

Лошо е, защото всяка българка, не знам защо, обожава този цвят. Когато отидете на коктейл, и то разкрепостен, пак ще видите всички, облечени в черно.

Ив-Сен Лоран казва, че една жена е винаги елегантна в черно, а когато прибави перли, тоалетът е подходящ за вечерта.

Но не и всеки път. Тук черното е доста характерно, дори и географски, за страните от юга. Това е черта, която не е добра за българките.

Снимка/източник: Стоян ВИДЕВ

Косата ти е малко проскубана.

Е, това вече е обида към фризьорския салон. Спокойно приемам критиките, те са хубаво нещо, защото помагат на човек да се коригира.

Мислиш ли, че подобен сайт би могло да тръгне като копие по някоя национална телевизия? Дали биха посмели?

Снимка/източник: Стоян ВИДЕВ

Може би още не са узрели за такова нещо. В световен мащаб има такива телевизии. Съдейки по острите реакции, за момента явно все още не сме стигнали на такъв етап.

Каза, че ти плащат да намираш лошите неща у хората. Добре ли ти плащат за това?

Това са нетактични въпроси.

Не питам колко, а дали си заслужава?

За мен нито едни пари не са достатъчни, защото бързо им намирам мястото. Как да кажа дали са достатъчни? Ако го направя, нямам шанс да ми увеличат заплатата.

За личния си живот не говориш.

Не.

Тогава да го кажем така: как гледа новто ти гадже до теб на това, с което се занимаваш?

Добре гледа.

Случвало ли ти се е да се разделиш с гадже заради друг?

Снимка/източник: Стоян ВИДЕВ

За мен това не е редно. Аз съм много емоционален понякога и бих преживял заедно с този, когото евентуално бих изоставил, мъката от изоставянето. Във всяка една своя връзка давам много от себе си. И за да приключа с някого, чисто емоционално връзката трябва да е изчерпана.

Какво е да си известен журналист в социалните мрежи?

За първи път в живота си установих, че тъй както винаги съм искал да бъда под светлината на прожекторите, това започна да ми тежи. Интересът към личния ми живот е небивал и нездравословен. Започнах да отказвам интервюта и публични изяви, започна това да ме притеснява, не да ме радва. Никога не съм желал да съм известен с моя личен живот, а с професията си.

Как си се представяш след 10 години?

След 10 години ще си говорим пак.

Благодаря ти а за това интервю!

И аз на вас!

Снимка/източник: Стоян ВИДЕВ
Снимка/източник: Стоян ВИДЕВ

ИНТЕРВЮ: В-К. „ЛИЧНА ДРАМА“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук