Евроизборите щели да бъдат индикатор за стабилността на малката коалиция

0
9250

Евроизборите ще бъдат индикатор за стабилността на малката коалиция.“ Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачановпред медиите в Казанлък по повод честването на 130-ата годишнина от създаването на 23-и пехотен Шипченски полк.

По думите му в момента тя не е стабилна. До края на месеца трябвало решат как се явяват на изборите. 

Той подчерта, че не е получил никаква подкрепа от коалиционните си партньори както по отношение на гласуването за самолетите, така и думите му за ромите в село Войводиново след инцидента с командоса.

Каракачанов обясни, че според него най-вероятно се ослушват докато се разбере какво ще стане на евроизборите.

„Беше логично моите партньори от малката коалиция да застанат зад проекта за изтребителите, като се има предвид, че съвносителят на доклада е човек от „Атака“, отбеляза вицепремиерът.

Той е категоричен, че предложенията за купуването на съветски самолети звучат несериозно.

По отношение на тези, които го критикуват, че насажда етническо напрежение,  Каракачанов заяви, че някои хора трябва да спрат да се правят на политически коректни и да видят истината в очите.

„В България има сериозен проблем с циганското население от години“, изтъкна Каракачанов.

Според него вече 25 години този въпрос се замазва и тъй като са минали всякакви граници, той няма да мълчи.

По думите му напрактика има две Българии – едната на тези, които учат, работят и плащат данъци, а другата на тези, които смятат, че имат само права и могат да посягат на имота и живота на другите.

По повод изказване на Лидия Ковачева, организатор на протеста срещу него, в което тя твърди, че ромите са 10% от населението и заслужават да имат свои министри, Каракачанов беше категоричен, че няма член от конституцията, който да дава квотни права на някого.

„Привилегии на какъвто и да е принцип не се дават„, допълни той.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук