Ексдепутатът Томов за смъртта на малкия му внук

0
2924

Намерени ли са дрехите на детето и къде са, дали са унищожени, попита той и настоя за среща с главния прокурор

„Искаме среща с главния прокурор Иван Гешев и настояваме да дойде на място“, това заяви дядото на откритото починало на улицата в Мездра 8-годишно момче. Близките на детето излязоха на шествие пред полицията в града.

БЛИЦ припомня, че момчето беше намерено мъртво на улица в Мездра около 17 часа в петък, като първоначално се смяташе, че е нападнато от куче, а след това, че е имало инцидент с пиратки.

По-късно беше установено, че то е починало след огнестрелна рана, а като обвиняем беше задържан бащата на другото дете, в чийто дом те са играли и там е намерен арсенал от ловни оръжия и боеприпаси.

БЛИЦ припомня, че починалото дете е внук на бившия депутат от БСП и лидер на партия „Рома“ Тома Томов.

„Тук сме във връзка с убийството на моя внук Томи. Аз съм юрист от 1985 г. и не мога да дам квалификация на деянието, което е извършено. Просто няма текст от закона, който да обхване цялата престъпна дейност на това семейство – убийство, събличане на жертвата, влачене, оставен на тротоара, прикриване на истината“, обясни дядото на момчето в телевизионно интервю.

Тома Томов

Той уточни, че близките нямат упрек към работата на следствените органи и прокурорите, но имат няколко въпроса по случая.

Дядото отправи своите въпроси към прокуратурата и разследващите органи. Първият от тях е защо не са претърсени останалите сгради, не само дома, на обвиняемия и защо не са снети обяснения от съпругата му, която твърди, че не знае български, а живее в България от 30 години, и защо не е задържана.

„Имаме сериозни основания да смятаме, че тя участва в престъплението“, заяви дядото.  „Намерени ли са дрехите на детето и къде са, дали са унищожени“, попита още той.

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук