Ексклузивно и първо в DAILYPRESS-bg.com! Починалият клошар в София отказал да го заведат в болница

45-годишният мъж е издъхнал в съня си от крайно изтощение

0
3703
Снимка: "Туитър" / Информационна агенция "Дейли Прес" (dailypress-bg.com)

Репортер по темата: Соня ТАНЕВА,                                                                                ДЕЙЛИ ПРЕС / www.dailypress-bg.com

45-годишният мъж, който в нощта срещу понеделник издъхна в общинския приют за временно настаняване в София, е отказал да бъде заведен в болница. Това обясни пред Информационна агенция „Дейли Прес“ директорът на центъра Йорданка Темелкова.

Бездомникът е умрял в съня си, по всяка вероятност от крайно изтощение. В петък късно вечерта Спешна помощ е докарала мъжа в центъра, тъй като по преценка на докторите, той не е имал нужда от хоспитализация.

През двете денонощия, прекарани в приюта в „Захарна фабрика“, общински лекар е предложил на клошара да бъде отведен в болница, за се възстанови, защото изглеждал изтощен, но той категорично отказал.

„По никакъв начин той не е изглеждал като човек, който ще умре през нощта – дори снощи си е изял вечерята. Сутринта, когато са го будели, са установили, че човекът е починал“, разказа пред „Дейли Прес“ Темелкова.

По всяка вероятност мъжът не се е хранил от много дълго време и е живял на улицата, макар че има жив баща, разкри още пред медията ни тя.

В приюта в момента има настанени още 158 души, но всички са стабилни, увери Темелкова, която видимо беше разстроена от случилото се.

Темелкова обясни, че от десет години едни и същи хора са в приюта.

И призова като общество да не допускаме при живи роднини да има бездомници.   

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук