test
събота, юни 15, 2024
Google search engine
дом Топ Експерти бият тревога за голяма гилотина за всички шофьори! /ВИДЕО/

Експерти бият тревога за голяма гилотина за всички шофьори! /ВИДЕО/

0
11207

Критиките, че новият Закон за движение по пътища всъщност не се променя, не са основателни, защото все пак не могат да се измислят нови правила за движение. Това каза бившият началник на КАТ Алекси Стратиев в ефира на „Здравей, България”. 

„Правилата са общи съгласно конвенцията за пътното движение. Единственото нещо, което би могло да се променя са санкциите и онези неща, които биха принудили шофьорите да не нарушават правилата. Мисля, че има развитие в тази посока”, каза още той.

Според него има напредък при борбата срещу корупцията в Пътна полиция.

Според Стратиев промените, касаещи младите шофьори, според които те  няма да могат да управляват кола по-мощна от 68 конски сили, а зад волана в първите 6 месеца ще сядат с придружител, не са удачно решение. „Това е една стъпка към младите водачи да се вземат мерки, за да се обезопасят, както те, така и останалите участници в движението. Придружителят трябва да бъде правоспособен. Има санкции и към него. Трудно може да се намери кола до 67 конски сили”, каза той.

Новите изисквания към водачите ме притесняват, заяви председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България Красимир Георгиев.

„От новия проект на Закона за движение по пътищата силно прозира прокарването на едни интереси. Например, виждали ли сте полицай с колан. Никога и никой не е виждал, въпреки че сегашният закон не ги освобождава от такова нещо. Сега тихомълком са го прокарали да не си слагат колан. Най-малкото очаквах да се ограничи движението на каруците по пътищата“, коментира Георгиев./blitz.bg/

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук