Жена нападна полицаи в центъра на Пловдив, сама ги повикала след заплаха с пистолет

0
13886
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" /www.dailypress-bg.com полиция

Жена преспа в ареста и отнесе 100 лева акт за дребно хулиганство в Пловдив. Причината – блъскала и обиждала полицаи, след като сама подала сигнал за насилие от приятеля си. Екшънът се разиграл в апартамент в центъра на града, минути преди 23 часа на 13 януари. 

37–годишната Жаки сигнализирала на спешен телефон 112, че приятелят й я заплашвал с пистолет. Служители на отдел Криминална полиция към Четвърто районно веднага се отзовали на сигнала. Те заварили жената на междуетажието на блока. Тя им разказала, че гаджето й е при нея, в квартирата й, а след кавга я заплашил с пистолет. Органите на реда усетили, че дамата е употребила алкохол, като и самата тя потвърдила, пише trafficnews.bg.

За проверка на случая полицаите се качили в апартамента, в който заварили посочения от потърпевшата мъж. Той също бил в нетрезво състояние. След удостоверяване на самоличността му, органите на реда поискали документи за пистолета, както и самото оръжие. Тези действия обаче не се харесали на 37-годишната Жаки. Тя се нахвърлила върху криминалните ченгета с думите „Махайте се от тука, аз съм ви извикала и ще правите каквото аз ви кажа”, „Гледайте си работата”, като докато изричала тези думи, ги блъскала с ръцете. Въпреки многократните предупреждения да спре да говори така, жената не спряла, което наложило същата да бъде задържана и отведена в сградата на близкото районно. Съставен й бил акт за дребно хулиганство.

На следващия ден, за да бъде потвърдено наказанието, Жаки била отведена в Районния съд. Вече с избистрен ум, тя категорично отрекла да е обиждала, псувала или посягала на униформените. 37-годишната жена оспорвала акта, като дори поискала отмяната му.

От събраните доказателства обаче, магистратите решили, да не уважат исканията на жената. Наложена й била глоба в размер на 100 лева.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук