Задържаха мъж по случая с прегазения човек в Пловдивско (ВИДЕО)

0
2951

Окръжна прокуратура – Пловдив привлече към наказателна отговорност 46-годишния Д.Л. от с. Бяга, обл. Пазарджик, за това, че на 4 февруари 2021 г., на главен път Пловдив – Пещера, между с. Йоаким Груево и с. Куртово Конаре, по непредпазливост е причинил смъртта на 60-годишен мъж от гр. Стамболийски, след което е избягал от местопроизшествието. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

На 4 февруари 2021 г. обвиняемият, прибирайки се от работа, шофирайки „Мерцедес“, модел „Вито“, допуснал пътнотранспортно произшествие, като блъснал пострадалия на главен път Пловдив – Пещера, след което не спрял и напуснал местfпроизшествието.

Когато се прибрал в дома си в с. Бяга, обл. Пазарджик, заличил следите от катастрофата, а на следващия ден изпратил съпругата си да закупува авточасти, с които да бъдат подменени увредените мигач, фар и стъкло на управлявания от него автомобил. Междувременно, в ранния следобед на 5 февруари 2021 г. на тел. 112 бил получен сигнал от мъж от с. Куртово Конаре, който забелязал трупа на пострадалия да лежи до пътя. В близост имало счупени части от моторно превозно средство.

Незабавно от служители при ОДМВР – Пловдив било започнато досъдебно производство и били предприети активни действия по издирване на причинилия пътнотранспортното произшествие водач.

В резултат на подробен анализ на намерените части и трафика в района, бил установен вида на автомобила, а впоследствие и конкретното превозно средство. Били са организирани мероприятия по установяване на автомобила и същият е бил спрян от полицейски служители в района на 89-ти км на автомагистрала „Тракия“.

По делото са извършени множество действия по разследването – огледи, разпити на свидетели, приобщаване на веществени и писмени доказателства. Назначени са експертизи.

След повдигане на обвинението, с постановление на дежурен прокурор, обвиняемият е задържан за 72 часа, в рамките на които ще бъде внесено искане до съда за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Д.Л. е обвинен, е лишаване от свобода от 3 до 15 години за отвличането и лишаване от право да управлява моторно превозна средство.

Разследването по случая продължава.

dariknews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук