Задържаха телефонен измамник в Пазарджик

0
3826
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" (www.dailypress-bg.com) фоторепортер: Петър ХРИСТОВ /полиция

Задържаха телефонен измамник в Пазарджик. Полицията получава информация за непознат, който се обажда на възрастна жена в града, представя се за лекар и казва, че дъщеря й е претърпяла инцидент.

Заради измисления инцидент била необходима операция и измамникът поискал 17 000 лева. Притеснената жената обяснила, че няма толкова пари в жилището си, най-много може да събере 3000 лева.

Непознатият пояснил, че и тази първоначална вноска е достатъчна за извършване на операцията и дал насоки на възрастната жена да чака куриер, на когото да предаде парите.

Отивайки на мястото, за да получи парите, 21-годишен мъж от село Звъничево е изненадан и задържан от криминалисти . Наложена му е полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано полицейско производство.

В хода на допълнителните оперативни действия, било установено, че в ролята си на „муле“ той е съпричастен и към две други телефонни измами, станали преди седмица на територията на областния град. Тогава от две жени на 72 и 86 години получил общо 12 400 лева и златни накити.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на 21 – годишния мъж продължава под наблюдението на прокуратурата.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук