Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" (www.dailypress-bg.com) фоторепортер: Петър ХРИСТОВ /полиция

Задържаха телефонен измамник в Пазарджик. Полицията получава информация за непознат, който се обажда на възрастна жена в града, представя се за лекар и казва, че дъщеря й е претърпяла инцидент.

Заради измисления инцидент била необходима операция и измамникът поискал 17 000 лева. Притеснената жената обяснила, че няма толкова пари в жилището си, най-много може да събере 3000 лева.

Непознатият пояснил, че и тази първоначална вноска е достатъчна за извършване на операцията и дал насоки на възрастната жена да чака куриер, на когото да предаде парите.

Отивайки на мястото, за да получи парите, 21-годишен мъж от село Звъничево е изненадан и задържан от криминалисти . Наложена му е полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано полицейско производство.

В хода на допълнителните оперативни действия, било установено, че в ролята си на „муле“ той е съпричастен и към две други телефонни измами, станали преди седмица на територията на областния град. Тогава от две жени на 72 и 86 години получил общо 12 400 лева и златни накити.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на 21 – годишния мъж продължава под наблюдението на прокуратурата.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.