ИЗВЪНРЕДНО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Има задържан за убийството на Виктория Маринова? (ОБНОВЕНА)

0
109771
Снимка/източник: Радо СТОЙКОВ, ФОТОРЕПОРТЕР НА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ "ДЕЙЛИ ПРЕС" / РУСЕ

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ

Има задържан за убийството на журналистката Виктория Маринова, научи Информационна агенция „Дейли Прес“.

По неофициална информация той е румънски гражданин.

Припомняме, че на 7 октомври стана ясно, че е административният директор и водещ на едно от предаванията на русенската телевизия TVN е убита докато прави крос край Дунава. Регионалната телевизия се излъчва от още няколко съседни региона. 

Пред репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“ заявиха от МВР, че не могат да потвърдят за задържан извършител на убийството на журналистката. Има отведен заподозрян, казаха от полицията и не пожелаха да уточнят дали става въпрос за столицата или за регионален град.

По информация на bTV задържаният е украинец с румънско гражданство, който водел скитнически начин на живот.

На място се намират трима прокурори от Върховната касационна прокуратура (ВКП). Разследването се координира от вътрешния министър Младен Маринов, който до скоро беше главен секретар на МВР.

Убийството на журналистката предизвика сериозен международен отзвук.

Последното предаване на Маринова беше във връзка с разследване на журналисти от сайта „Биволъ“ и румънски сайт за широкомащабни измами, свързани със злоупотреба със средства от европейските фондове.

След като информациите по темата излязоха за първи път преди три седмици, „Репортери без граници“ изразиха тревога от заплахите срещу журналистите от „Биволъ“ и призоваха за гарантиране на тяхната сигурност.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук