ИЗВЪНРЕДНО В DAILYPRESS-bg.com протест до дупка! Войводиновци искат да се промени обвинението срещу братята роми (СНИМКИ/ВИДЕО)

Протестите няма да спрат, докато всички незаконни постройки в гетото не бъдат сринати със земята, заканват се хората

0
9889

Репортер на място: Соня ТАНЕВА,                                                                                  ДЕЙЛИ ПРЕС /www.dailypress-bg.com

Войводиновци са решени да протестират до дупка заради ромските своеволия в селото, незаконните постройки в гетото и несправедливото според тях обвинение срещу двамата братя – 21-годишния Атанас Пакетов и 17-годишния му непълнолетен брат Борис, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“. Те се канят протестите да не спрат, докато не бъдат съборени всички незаконни постройки и обвинението не бъде преквалифицирано в умишлен опит за убийство.

Според войводеновци двамата роми са искали да убият Владимир Димов и привличането им към наказателна отговорност за причиняване на средна телесна повреда е несправедливо.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че двамата роми, които пребиха 33-годишния военен във Войводиново, са го нападнали в гръб и завързали с якето му, за да не може да се защитава. Това каза вицепремиерът Красимир Каракачанов, който дойде в пловдивското село след напрежението.

Тази вечер протестиращите са по-малобройни от снощи – около 150 души, които са се събрали отново пред църквата на селото, повечето от тях наметнати с българския трикольор, а 10 коли на Специалните сили и жандармерия следи за реда на протеста.

До момента ексцесии няма, хората са гневни, но изразяват своето недоволство с пеене на патриотични песни.

В ромската махала като че ли е паднала бомба, казват хората.

Ромите са се изпокрили от страх да не бъдат линчувани. Там е и шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков, който лично следи за реда, както и началникът на сектора на СПС – Виктор Празов.

Припомняме, че днес Прокуратурата поиска постоянен арест за 21-годишния Атанас Пакетов и 17-годишния му непълнолетен брат, които пребиха 33-годишния военен във Войводиново. Обвиненията, които ще бъдат повдигнати на братята роми, са за средна телесна повреда по хулигански подбуди. Първоначално следствието се е водело за лека телесна повреда, но съдебно-медицинската експертиза е показала счупване на ябълчна кост, вследствие на което пострадалият трудно се храни и говори.  

Наказанието, което предвижда законът, е от 2 до 10 години лишаване от свобода, като за непълнолетния извършител присъдата може да бъде редуцирана до 3 години. В помощ на разследващите се е появил запис от камера, която е била разположена в близост, където отчасти се вижда развилата се ситуация на кръстовището на „Христо Ботев“ и „Победа“ в село Войводиново.

Според установеното от прокуратурата пострадалият се е връщал с колата си от Пловдив, когато на пътя пред него са преминали двамата братя.

По негови показания те са го напсували, което е провокирало мъжа да спре и да се върне да разговаря с тях. Контактът обаче ескалира и словесните пререкания преминават във физически, като на кадрите се вижда първоначален сблъсък, а оттам нататък как двамата налагат побой над мъжа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС!

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване 

Снимки: „Блиц“                                                                                                            Видео: „Блиц“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук