Интересно би станало, ако Баневи се разприказват (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

0
388
ахрив

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ

Докато сме обект на доклади, можем да театралничим с разследвания.

Това е мнението на бившия министър на правосъдието Антон Станков, сега адвокат, по въпроса до къде ще стигне делото срещу Евгения и Николай Баневи.

Според Станков обаче би било интересно, ако Баневи решат да се разприказват и да сътрудничат на прокуратурата с оглед на предишните им изявления, че са давали много подкупи.

Прането на пари е сложно за доказване престъпление, защото имаме предикатно престъпление – пари, получени от престъпна дейност, които по някакъв начин са осветлени. Доказателствената дейност ще бъде много тежка„, коментира пред Нова телевизия адвокат Антон Станков.

Този случай е емблематичен за прехода от 89-та година насам. Говорим за техния фонд „АКБ-ФОРЕС, който беше създаден по време на масовата приватизация. Има да се изяснява дали приватизираните предприятия са 130 или значително по-малко, както твърдят обвинените, какво е станало с тези предприятия. А големият отговор е и защо българската икономика не работеше толкова дълго време„, заяви Антон Станков.

Според него политическият аспект на въпроса е: Защо сега?

Отговор не мога да дам, но този въпрос стои. Дали е преразглеждане на Прехода, дали търсим справедливост„, коментира Станков и допълни, че има разлика между справедливост и възмездие.

На въпрос дали има възможност да са извадени папки от чекмеджета при определени условия, Станков припомни, че това е трети мандат на ГЕРБ и отново зададе въпроса „защо сега?“. Би било добре, според него, ако това са целенасочени усилия на държавата.

„Това означава, че сме тръгнали да се променяме. Не би било добре, ако е участие на държавата, структурите, прокуратурата в разчистване на територии.“

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук