петък, април 19, 2024
Google search engine
дом Власт и държава Йончева: Добрев, Биков и Тодоров се опитват да ме сплашат, но номерът...

Йончева: Добрев, Биков и Тодоров се опитват да ме сплашат, но номерът им няма да мине

0
5353
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес"

Няма нито един факт, който да сочи, че от мен са били извършвани незаконни действия. Нито един факт за извършени престъпления.“ Това пише депутатът от БСП Елена Йончева в своя позиция относно иска на главния прокурор Сотир Цацаров за снемането на имунитета на народния представител. Позицията на Йончева е разпространена от пресцентъра на БСП.

Йончева пише, че се е запознала подробно с искането на Цацаров да образува дело срещу нея. В иска пишело, че делото е по сигнал на герберите Делян Добрев, Тома Биков и Антон Тодоров.
Всички предприети действия на прокуратурата се базират единствено на твърденията на тези три лица, информира червената депутатка.

Йончева пише още, че иска делото да влезе в съда възможно най-скоро, защото по този начин истината щяла да излезе наяве.

Йончева: Отправеното искане е потресаващо. Клевети, които отдавна се лансират от депутати на ГЕРБ. Няколко пъти призовах съответните отговорни институции да направят проверка – призовах, както от трибуната на Народното събрание, така и пред представители на медиите.

Народният представител от БСП отново натърти, че е запозната с методите за репресии на ГЕРБ.
Това било класическа схема, по думи ѝ.

Йончева: Твърденията за „вероятно пране на пари“ идват само два дни, след като аз и мои колеги настояхме за независима техническа експертиза на качеството на строителството на българските магистрали – вземане на вертикални ядки и анализ в лицензирани европейски лаборатории.

В позицията се посочва още, че през последната една година Йончева е внесла в ДАНС и прокуратурата документи, свързани с вероятни корупционни практики при строителството на преградното съоръжение на българо-турската граница.
Бях обвинена от вицепремиера Валери Симеонов в национално предателство. По този повод той внесе срещу мен и сигнал в прокуратурата„, обяснява Йончева и припомня и изнесения наяве от нея сигнал по случая „Кумгейт„.

Йончева:Клевета срещу мен е отправяна и от Бойко Борисов, за което беше осъден.

 

В края на позицията си социалистката споделя, че работата ѝ като журналист винаги е била публична и видима. Според нея прословутият договор, за който депутати от ГЕРБ са поискали от прокуратурата да насочи своето внимание, е за закупуване на телевизионна техника – камери, сателитни телефони, техника за директни включвания, монтажна апаратура.
Тази техника била налична, както и цялата документация.

В своята дейност по заснемането на документални филми в Сирия, Турция, Украйна, Ирак, Афганистан, Чечня…. съм се срещала и с бандити, с престъпници. По нашия екип е стреляно, били сме отвличани и бити… Опитът за сплашване няма да мине„, категорична е тя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук