Мадуро сравни Болсонару с Хитлер

0
7006
Николас Мадуро

Бразилският президент Жаир Болсонару е като съвременен Хитлер, а страната му е в ръцете на фашисти. Това заяви венецуелският му колега Николас Мадуро. Той направи изявлението на събитие на партията си, предаде РТ.

Причина за острата му забележка е подкрепата на новия бразилски държавенглава за опозиционния лидер в Каракас, който изяви намерение да управлява страната.

Болсонару неведнъж е бил определян така от политическите си противници в Бразилия заради крайните си възгледи по редица въпроси.

В началото на годината държавният секретар на САЩ Майк Помпео обсъди с новото дясно правителство на Бразилия оказване на подкрепа за връщане на демокрацията във Венецуела, Куба и Никарагуа. САЩ и Бразилия ще положат съвместни усилия в борбата срещу авторитарните режими в Латинска Америка.

Болсонару е сред обявилите за нелегитимен втория мандат на Мадуро. Редицa страни в региона настояха Мадуро да остави властта и цитираха лошото икономическо състояние на страната.

Колумбия настоя за създаване на ново регионално обединение на мястото на УНАСУР, което не се разграничи от Венецуела. То трябва да работи за демокрацията и свободния пазар.

Каракас очаквано отхвърли призива на страните в региона за оттегляне на Мадуро, като обвини САЩ, че оказва натиск, а останалите страни – че са техни марионетки. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук