Момиченце е първото бебе, родено в Майчин дом за 2019 г.

0
14243

Първото бебе за 2019 г., родено в столичния Майчин дом, е момиче, съобщиха от акушеро-гинекологичната болница Майчин дом. Малката принцеса е родена по естествен начин малко след 5.00 ч. сутринта в първия ден на новата година.

Тя е трето в семейството, има две по-големи сестри и е с перфектно тегло от 3,100 кг.

Последното бебе за изминалата 2018 г. е момче. То е родено по спешност с цезарово сечение, коментира завеждащият екипа на нощното дежурство в болницата д-р Светлозар Славов.

Общо за 2018 г. в болница Майчин дом са родени 3 581 деца, което е по-малко, сравнено с 2017 година, когато са били малко над 4 000.

Според д-р Емил Гърчев, който ръководи медицинския екип в дневната смяна на 1 януари, тези данни отразяват общия спад в статистиката на раждаемостта на национално ниво. Акушеро-гинекологичната болница Майчин дом продължава да бъде лидер по брой раждания в страната. По думите му средно всяко 14-то българско дете се ражда именно там, като болницата поддържа обичаен темп от средно 10 раждания на денонощие.

Майчин дом е най-голямата и най-старата специализирана АГ болница у нас, където се проследяват и обработват най-сложните медицински случаи от цялата страна. Тя е единствената АГ болница в България с комплексна услуга за женско здраве и профилактика на бременността, включваща ехографски изследвания, биохимичен скрининг и неинвазивни ДНК тестове за диагностика на вродени генетични заболявания на плода, ръководени от Национална генетична лаборатория, уточняват от лечебното заведение.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук