Мутри пазят семейството на Стайко Стайков от ново отвличане отива у дома под домашен арест (СНИМКИ/ВИДЕО)

Доказателствата по делото са в 110 тома

0
94892
Снимка: Информационна агенция News24-bg.com

Седем охранители зорко пазят от похищение фамилията на алкохолния бос Миню Стайков, предаде Информационна агенция News24-bg.com днес.

Синът му Стайко се появи пребит изненадващо в неделя вечерта, след като пет месеца бе в неизвестност, а за това съобщи тази седмица News24-bg.com.

Милионерският наследник обяви, че е бил отвлечен, а запознати твърдят, че за живота му са платени 5 млн. лева откуп.

Заради заплахата от ново посегателство охранители, облечени в черно, обикалят около имението на олигарха в столичния кв. Бояна и прогонват всеки, който се доближи до имота, видя още Агенция News24-bg.com.

Улиците към имота са затворени и никой не може да мине по тях, увери се на място репортер на News24-bg.com. Едрите момчета не обясняват защо се е наложило спешно да охраняват къщата на Стайкови и дали има нови заплахи срещу фамилията.

Още 7-8 бодигардове крачат неуморно около МВР болницата, където се намира милионерският наследник Стайко Стайков, видя още репортерът на  News24-bg.com Тодор Стефанов.

Вчера те дори опитаха да щурмуват здравното заведение в опит да изведат оттам своя шеф, предаде Информационна агенция „Дейли Прес“ като се ползва на свой източник от МВР болницата, а малко след това новината на „Дейли Прес“ се потвърди и от другите медии.

Солидната професионална охрана е незабавно мобилизирана в неделя вечерта, каза пред репортер на News24-bg.com наш източник от семейството на Миню.

Едрите мъжаги са повикани по спешност минути след като синът на алкохолния бос Миню Стайков – Стайко, се появява пребит и твърди, че е станал жертва на отвличане. Младият милионер бе в неизвестност повече от пет месеца. Обявен бе за издирване и с червена бюлетина на Интерпол във връзка с разбита незаконна фабрика за цигари в Карнобат.

Стайко Стайков твърди, че по времето, когато е издирван, не се е укривал, а е бил отвлечен на метри от дома си от дегизирани мъже като полицаи. Бил държан в стая, но не помни кога всъщност е похитен и къде точно са го държали.

Твърди, че са му давали упойващи вещества. След като е бил освободен от плен, той е изоставен на столичния бул. „Черни връх“, откъдето взима такси, за да се прибере до дома си в Бояна.

Щом жълтата кола стига пред портите на къщата, на улицата изскача младо здраво момче и плаща сметката за превоза, научи News24-bg.com.

„Взех го на улицата пред мола, без каквато и да е драма беше. На всичкото отгоре от другата страна имаше полицейски патрул. Момчето беше с маска за грип. Най-нормалното нещо е да си сложиш маска, да не се заразиш и да не заразиш другите. Нямам идея дали е бил отвлечен. Закарвам го, слиза, излиза охраната, плаща ми. Абсолютно нормално. При положение че е седнал отзад, даже не знам и кого съм возил“, разказва таксиметровият шофьор, който откарва Стайков до дома му пред „Нова телевизия“.

След като охранители поемат грижите за своя работодател, в дома му е повикан лекар. Медикът пристига след броени минути и дискретно преглежда на място ранения младеж. Зашива рана на главата му, поставя му система, след което си тръгва. Едва на сутринта служители на Стайков се обаждат на спешния номер 112. Съобщават за нараняванията му и пред къщата в Бояна пристига екип на Спешна помощ. Заради съмнение, че пациентът е с комоцио, незабавно е откаран в „Пирогов“.

Там състоянието на Стайков е стабилизирано и той е преместен в МВР болница.

Хора от ъндърграунда са категорични, че изненадващата поява на милионерския наследник е станала възможна едва след като за живота му е платен солиден откуп.

По думите им сумата не е по-малка от 5 млн. лв.

Пачките са дадени от близки на младежа, като в течение на преговорите за откупа е бил и баща му, който се намира в ареста заради разбитата нелегална фабрика за цигари, разкриват запознати.

Миню Стайков е знаел за заплахата, която тегне над семейството му и от месеци се е измъчвал. На това се дължи и драстичното му отслабване с десетина килограма, твърдят близките му.

Предполага се, че замесените в похищението са арменски бизнесмени, участвали в нелегалната фабрика за цигари.

Ревностно пазена от едър охранител се оказа атрактивна блондинка, приютена в имението на Стайкови.

Руса мадама надзърна през вратата на имението, но бе скрита незабавно зад черен чадър от облечен в черно мъж. На въпрос коя е жената, от охраната отговориха с насмешка, че това е икономката на къщата.

Инсценировка ли е било отвличането на милионерския син Стайко Стайков, проверяват криминалисти.

Младият милионер бе разпитан вчера в болничната си стая и показанията му ще бъдат подложени на щателна проверка, разкриват от МВР пред колегите от вестник „България днес“.

Униформените имат съмнения, че разказът на младежа за жестокото отвличане може да се окаже единствено опит да бъде оправдано петмесечното му отсъствие.

„Предполагам, че Стайков до голяма степен е разбрал, че в крайна сметка не може да се крие през целия си живот и е по-добре да се яви, за да мине цялата съдебна процедура, независимо от нейния финал, защото това, че едно лице е привлечено като обвиняемo, не значи, че е осъденo“, коментира и бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов.

A днес малко след 20:00 ч. съдът пусна под домашен арест Стайко Стайков с мотива, че здравословното му състояние не позволява той да бъде лекуван в ареста, предаде репортер на Информационна агенция News24-bg.com TV.

Според съдията, Стайков има опасност да се укрие, затова трябва да остане под домашен арест.

Мярката може да бъде обжалвана в тридневен срок.

Доказателствата по делото са в 110 тома.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук