Осъдиха хулигани, нападнали полицаи в Хасково

0
2266

Двама мъже са осъдени за хулиганство и за причиняване на лека телесна повреда на полицейски служител по обвинителен акт на Районна прокуратура-Хасково.

21-годишният обвиняем с инициали В.К. е осъден за това, че на 1 август миналата година причинил на младши инспектор от Хасково лека телесна повреда, изразяваща се в кръвонасядане с травматичен оток в дясната слепоочна област на главата. В същия ден подсъдимият отправил заплахи и обиди към полицейски служители и замахнал с парче ламарина към тях, като деянието се отличава с изключителна дързост.

33-годишният обвиняем с инициали В.Г. е осъден за това, че използвал заканително земеделска вила към полицейски служители от Хасково, като деянието се отличава с изключителна дързост.

Днес по споразумение, одобрено от Районен съд-Хасково, на В.К. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от три години с изпитателен срок от пет години, а на В.Г. е определено наказание „Пробация“ със следните пробационни мерки: „Задължителна регистрация по настоящ адрес“ с продължителност две години и два месеца с периодичност на явяване и подписване пред пробационен служител два пъти седмично, както и „Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ с продължителност две години и два месеца.

Решението на Районен съд-Хасково е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук