От Пловдив дадоха отчет на Слави за парите за кулата

0
4080
Снимка: Facebook / Пловдив - Европейска столица на културата

Фондация „Пловдив 2019“ излезе с официално становище на своята фейсбук страница по повод искане на Слави Трифонов да види фактурите за кулата, издигната за спектакъла за откриването на Европейска столица на културата.

В тази връзка от Фондацията посочват, че изпълнител на откриващото събитие на „Пловдив 2019“ е германската компания за изпълнителски изкуства phase7, която е спечелила публичен конкурс за артистична концепция за събитието.

Те изтъкват, че сцената под формата на кула е специално конструирана за спектакъла.

Такова съоръжение никога до момента не е било правено в България, както и подобен по мащабите си спектакъл, категорични са от Фондация „Пловдив 2019“.

В становището се посочва, че изпълнител на конструкцията на сцената е швейцарската компания Nussli Group, която строи конструкции и скелета по цял свят, като екип на компанията е пристигнал специално с предварително проектираната конструкция и е извършил монтажа и демонтажа й на място.

От Фондацията подчертават, че съоръжението не е наемно. Неговото оборудване е съобразено с концепцията на спектакъла, разработена от артистичния директор на phase7 Свен Сьорен Байер.

Техническото обезпечаване на спектакъла е дело на българската компания „Жокер медия“, която е подизпълнител на phase7 и за подиумите към сцената, посочват от организацията.

Те подчертават, че цената на сцената с прилежащите й подиуми e 219 053 лева без ДДС и напомнят, че това е посочено и на сайта им.

В своето становище от Фондация „Пловдив 2019“ заявяват, че цялостното техническо обезпечаване на спектакъла, което включва озвучаване, осветление, видео оборудване и екип, е с общ бюджет 880 124 лева без ДДС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук