ПЪРВО В DAILYPRESS-bg.com! Нинова пак изперка: Аз съм алтернативата на Бойко Борисов! Ако БСП управляваше щеше да е…

Лидерът на БСП пак "изригна" срещу ГЕРБ

0
102884

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / София

Аз съм алтернативата на Бойко Борисов в областта на политиките. Така отговори лидерът на БСП Корнелия Нинова на въпрос иска ли да бъде министър-председател, съобщи репортерът ни Тодор Стефанов.

Червената лидерка коментира и искането на прокуратурата за снемането на депутатския имунитет на Елена Йончева, като нарече странни обвиненията за пране на пари. 

Според нея Йончева разполага с документи, които водят до изводи за корупция свързани с трасето на пътя, където стана катастрофата край Своге и попита защо властите са проспали тази цялата документация. 

Нинова попита още как строители ще попречат на депутати от БСП да влизат в НС във връзка с искането на социалистическата партия да се направят проверки за строителството на пътища и допълни, че Строителната камара е поставила искането да не се извършват такива проверки. 

На въпроса, дали Елена Йончева да бъде номинирана за евродепутат, в предаването „Седмицата“ по Дарик радио Нинова каза, че е рано за подобен разговор. 

Пактът за миграция на ООН бе също тема на разговора. Нинова посочи, че в него има текстове, които категорично не могат да бъдат приети. И като пример даде заложеното в документа, че се изравняват статутите на имигрантите бягащи от войни и икономическите имигранти. 

Нинова критикува промените в местни данъци за автомобилите и посочи, че е посъветвала кметовете на БСП да се придържат към най-ниските ставки за данъците. 

„Ако управляваше БСП, щеше да е различно: финансирането да върви с промяна в моделите“, категорична бе Нинова.

„Не просто наливане на пари, а даване на пари с ефект, който да стигне до хората“, допълни тя.

Корнелия Нинова каза още, че до края на годината ще тръгне и телевизията на БСП. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук