„В момента България е една от най-големите жертви на фалшивите новини и на пропагандната агресия, която идва от Русия“. Това заяви пред БНТ бившият министър на външните работи Соломон Паси.

Той изтъкна, че моралната и пропагандната агресия на Русия никога не е спирала.

Паси заяви, че трябва да се направят и изградят нови черноморски бази на НАТО в Черноморския басейн, включително около Варна и Бургас.

Той коментира и възникналото напрежение между Украйна и Русия като подчерта, че има едно важно правило в дипломацията, което трябва да бъде прилагано специално към Русия.

„За Русия трябва да се говори с огромно уважение и отлично въоръжение“, наблегна Паси.

Украйна ги нямат и двете, констатира Паси и добави, че за да изпратиш военни кораби, които няма да използваш се нарича блъф.

По думите му украинската страна трябва да има ясен план за действия и да не се фокусират само върху отношенията с Русия.

Той е на мнение, че с руснаците трябва да се разговаря от положението на равнопоставеността.

Паси подчерта, че въоръжението на Русия в Черноморския басейн е три пъти по-гомямо от въоръжението на Румъния, България и Турция взети заедно.

„Това е огромната причина за нарастване апетита на руската страна в Черноморския район“, допълни той.

Солом Паси е на мнение, че единственото лекарство срещу този апетит е повече стационирано въоръжение на НАТО и ЕС в Черноморския басейн.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.