Русия обяви за клевета твърденията, че се меси в протестите във Франция

0
1594

Русия разглежда протестите във Франция като вътрешна работа на тази страна, не се намесва в работите на други държави, твърденията за участие на Русия във френските протести са клевета. Това обяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от руските медии.

Бих искал да кажа, че Русия разглежда всичко, което се случва, като чисто вътрешна работа на Франция. Ние не сме се намесвали и няма да се намесваме във вътрешните работи на която и да е страна, включително Франция„, увери Песков.

По думите му, Москва придавала голямо значение на развитието на отношенията с Париж и зачитала суверенитета на Франция.

Вчера френският външен министър Жан-Ив льо Дриан обяви, че френският Генерален секретариат за национална отбрана и сигурност е разследвал информациите за предполагаема намеса на Русия в протестите на т. нар. „жълти жилетки“, които разтърсиха Франция през последните седмици.

По-рано се появиха информации, че за стотици акаунти в „Туитър“, за които се предполага, че са свързани с Русия, е установено, че подклаждат протеститена „жълтите жилетки“ чрез публикуването на снимки на ранени протестиращи и ретуитване на публикации, свързани с размириците.

Франция е изправена пред вълна от масови протести от средата на ноември, когато „жълтите жилетки“ излязоха по улиците, за да протестират срещу повишаващите се цени на горивата и планираното вдигане на акциза върху дизела и бензина.

Само в събота бяха задържани над 1700 души по време на протестите.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук