СРС с декларация да не се оказва натиск чрез квалификации

0
13021

Софийският районен съд излезе с декларация по повод административно-наказателното дело за дребно хулиганство с докладчик съдия Николай Василев.

Призовават да не се оказва натиск чрез квалификации.

Три дни поред телевизия „Алфа ТВ“ е излъчвала материал, в който с големи букви на екран, съдържащ изображение на съдията, е изписано „Корумпираният съдия от Софийски районен съд Николай Василев пусна на свобода престъпника от Судан“.

От СРС смятат, че с многократното излъчване на този материал засяга не само лично човешко достойнство и добро професионално име на съдията, но и независимостта на съдебната власт и доверието на обществото в нея.

Неговите колеги от Софийски районен съд се противопоставят на използването на подобни квалификации по отношение на съдии и обръщат внимание на отговорността, която медиите носят за информиране на гражданското общество и спазване на професионалните етични стандарти.

Делото е разгледано на 6 октомври, в Софийския районен съд по указа за борба с дребното хулиганство. Твърденият за нарушител е оправдан, а съдебното решение е влязло в сила веднага.

Припомняме, лидерът на партия „Атака“ Волен Сидоров поиска оставката на вътрешния министър след като между съпругата му Деница Сидерова и суданец на име Мажди Гамдур имаше словесна атака на пътя. МВР е абсолютно прогнила система. Ще бъда против да отделят над 1 млрд. лева за прогнила и корумпирана система. Ще настоявам от квотата на патриотите човек на „Атака“ да оглави МВР, заяви Сидеров пред телевизия „Алфа“.

Почти едновременно с това стана ясно, че Националния координатор на „Атака“, който е и бивш главен секретар на МВР по време на правителството на Пламен Орешарски, Светлозар Лазаров е подал оставка. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук