Съдът реши да остави в болницата за лечение обвиняемият за убийството на водещата Виктория Маринова Северин Красимиров, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на Окръжния съд в Русе.

Той ще бъде изпратен за изследване в психиатрично отделение на болница на лишени от свобода към затвора в Ловеч. Срокът на лечението е 30 дни.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев обясни, че по всяко едно дело се назначават съдебно-психиатрични експертизи, които дават становище за вменяемостта на обвиняемите лица.

„Това дело не е изключение и по него също сме назначили такава експертиза“, допълни той. От експертизата ще стане ясно реално дали Северин е вменяем и дали той може да пледира за невменяемост.

Георгиев посочи, че Северин е с умствено изоставане, учил е в помощно училище и има намалена работоспособност с решение на ТЕЛК. Това са документи, до които се е стигнало в рамките на разследването. 

„Искаме да проверим до каква степен му се отразяват на вменяемостта“, обясни Георгиев. Има становище от Германия и че Северин е склонен към самонараняване, заради което са и взети мерки.

Припомняме, че на 7 октомври стана ясно, че административният директор и водещ на едно от предаванията на русенската телевизия TVN Виктория Маринова е убита по време на своя дневен крос край Дунава.

На 9 октомври бе задържан заподозрян мъж, който води скитнически живот в Русе. Часове след като е разпитан той бе освободен.

Северин Красимиров бе задържан от германските власти на 10 октомври –осем часа след постъпило искане от българските власти. Той се е намирал в дома на майка си в германския град Щаде.

Пред германските власти обвиняемият е признал за убийството на Маринова, но отказал да говори за каквото и да било сексуално посегателство върху нея.

Извършителят е засечен въз основа на ДНК анализ, като данните са съвпаднали на 100% с намерените доказателства.

Спрямо Северин прокуратурата повдигна задочно две обвинения – за изнасилване и убийство.

На 17 октомври 21-годишният Красимиров пристигна на летище „София“ с полет от Хамбург. Той беше придружаван от полицаи от България и Германия.

Ден по-късно официално му бяха повдигнати две обвинения – за изнасилване и убийство. 

На 19 октомври преди началото на заседанието за разглеждане на мярката му за постоянно задържане под стража, той заяви пред медиите, че е виновен и ще приеме всяка присъда, която му бъде поставена. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук