Северин – с умствено изоставане и с решение на ТЕЛК (ОБНОВЕНА)

Той ще бъде изпратен за изследване в психиатрично отделение на болница на лишени от свобода към затвора в Ловеч. Срокът на лечението е 30 дни

0
104321

Съдът реши да остави в болницата за лечение обвиняемият за убийството на водещата Виктория Маринова Северин Красимиров, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на Окръжния съд в Русе.

Той ще бъде изпратен за изследване в психиатрично отделение на болница на лишени от свобода към затвора в Ловеч. Срокът на лечението е 30 дни.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев обясни, че по всяко едно дело се назначават съдебно-психиатрични експертизи, които дават становище за вменяемостта на обвиняемите лица.

„Това дело не е изключение и по него също сме назначили такава експертиза“, допълни той. От експертизата ще стане ясно реално дали Северин е вменяем и дали той може да пледира за невменяемост.

Георгиев посочи, че Северин е с умствено изоставане, учил е в помощно училище и има намалена работоспособност с решение на ТЕЛК. Това са документи, до които се е стигнало в рамките на разследването. 

„Искаме да проверим до каква степен му се отразяват на вменяемостта“, обясни Георгиев. Има становище от Германия и че Северин е склонен към самонараняване, заради което са и взети мерки.

Припомняме, че на 7 октомври стана ясно, че административният директор и водещ на едно от предаванията на русенската телевизия TVN Виктория Маринова е убита по време на своя дневен крос край Дунава.

На 9 октомври бе задържан заподозрян мъж, който води скитнически живот в Русе. Часове след като е разпитан той бе освободен.

Северин Красимиров бе задържан от германските власти на 10 октомври –осем часа след постъпило искане от българските власти. Той се е намирал в дома на майка си в германския град Щаде.

Пред германските власти обвиняемият е признал за убийството на Маринова, но отказал да говори за каквото и да било сексуално посегателство върху нея.

Извършителят е засечен въз основа на ДНК анализ, като данните са съвпаднали на 100% с намерените доказателства.

Спрямо Северин прокуратурата повдигна задочно две обвинения – за изнасилване и убийство.

На 17 октомври 21-годишният Красимиров пристигна на летище „София“ с полет от Хамбург. Той беше придружаван от полицаи от България и Германия.

Ден по-късно официално му бяха повдигнати две обвинения – за изнасилване и убийство. 

На 19 октомври преди началото на заседанието за разглеждане на мярката му за постоянно задържане под стража, той заяви пред медиите, че е виновен и ще приеме всяка присъда, която му бъде поставена. 

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.