Скандална фреска откриха в руините в Помпей! (СНИМКИ)

0
1382

Знойна и полугола принцеса прави секс със странно животно

На стените в една от къщите сред руините на древния град Помпей учените са открили необичайна фреска, съобщава „Дейли Мейл“. Изобразена е еротична сцена от древната митология.

След като специалистите изчистили стенописа от слоя пепел, се разкрила полуоблечена жена, върху чийто колене стоял лебед, който се притиска към гърдите й. Всъщност, на фреската е запечатана сцената на съвокуплението на Леда (съпруга на спартанския цар Тиндарей) със Зевс – богът на небето, гръмотевиците и светкавиците, отговарящ за целия свят, в облика на лебед. Погледът на Леда е отправен към зрителя. Този художествен сюжет е бил популярен в антично време и през Ренесанса.

Фреската е открита на стената на римската вила на богат търговец, която била погребана под слой пепел по време на изригването на Везувий през 79 г. от н.е. Според учените фреската се различава от другите подобни картини именно поради факта, че тя изобразява еротична сцена.

Според старогръцката митология, Леда е поразила с красотата си Зевс, който приел образа на лебед и обладал жената. Тя забременяла и снесла яйца, от които се появили двамата братя близнаци Кастор и Полидевк, както и Хубавата Елена, заради която по-късно избухва Троянската война.

Превод и редакция: БЛИЦ

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук