Столична община отчете добра финансова дисциплина

0
6068
Снимка: Информационна агенция "Бгнес"

Добро финансово състояние отчете Столична община за 2017 година. Общинарите приеха отчета за харчовете на общината за миналата година.

300 000 лева за скрининг на рак на млечната жлеза е изхарчила общината. Столична община се гордее с инвестициите си в детски градини, стана ясно от отчета.

Повече приходи са постъпили от такса смет и от туристически данък. Общината е инвестирала в нови автобуси за градския транспорт. 100 милиона лева за метрото не са усвоени.

Общината е в добро финансово състояние и СО отчита добра финансова дисциплина. Възникналите проблеми веднага се решавали. Над 4 милиона лева са събрани през 2017 година.

Лидерът на БСП-София Калоян Паргов обясни, че червените няма да подкрепят отчета за бюджета на общината. Усмивките трябва да бъдат по лицата на столичани, обърна се той към кметът Йорданка Фандъкова.

Той я захапа с данните от Евростад, според които столичани са най-недоволни от образованието в ЕС. Социалистът поиска да се видят къде са грешките в сферата и общинарите да отговорят на очакванията на столичани. Лъснаха проблеми на големите постижения, подчерта общинският съветник.

Той разкритикува кметицата и за ремонта на редица улици и на дупките по тях, които се появяват след дъжд. Искаме да ви помогнем, подчерта червеният общинар.

Според Паргов ще има още изникващи проблеми заради водената политика в СО.

Кметът Фандъкова се защити и обвини, че с критиките си искал да е по-интересен, за да го отразят медиите. Фандъкова подчерта, че бюджетът за образование е увеличен, като работело и за енергийната ефективност на училищата. Темата отдавна не съществува в училищата, похвали се градоначалникът.

Въпреки това кметът призна, че има още много какво да се наваксва София и още много работа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук