ТЕМА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ В ДЕЙЛИ ПРЕС! Ученици, учители и родители от Дебрен настръхнаха заради преиначеният случай в училището, всички се обявяват в защита на учителят Тюлфит Караибраимов

Двамата в класната стая играли мач и с гъбата за черната дъска която се раздробила и станала на  парчета

0
3553
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" (dailypress-bg.com)

Ибраим Чолаков баща на шестокласник от училището в гърменското село Дебрен и твърденията, че детето му е било бито от учителят Тюлфит Караибраимов, жители, ученици, родители и учители настръхнаха и се обявиха в пълна защита на учителят по Информационни технологии Караибраимов.

Колегите ни от вестник „Топ Преса“ разговаряха освен с ученици и родители, разговаря за случая и с директорът на училището Верхад Топчиев който сподели, че са взети писмени обяснения от учителят Караибраимов, разговаряно е с класа и с класният ръководител.

Учениците станали свидетели на скандала  са категорични, че двамата ученици не са били ударени въобще от учителят.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

ИЗВЪНРЕДНО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Жесток скандал в гърменското село Дебрен! Учител от училище “Св. Климент Охридски” наби две деца!

Той ги хванал единствено за вратлетата  и питал по- настойчиво  кой е счупил стола в класната стая и е поискал телефона на бащата на шестокласникът Джафет Чолаков след като съученикът му Мустафа Вълков признал, че столът е бил счупен от Чаушев.

Двамата в класната стая играли мач и с гъбата за черната дъска която се раздробила и станала на  парчета. Това е случаят който според учениците, родителите и учителите се драматизира и прееспонира от бащата на шестокласникът. Същият ден учителят Караибраимов е  бил дежурен и като влязъл  в класната стая на двамата шестокласници заварил хауса със счупения стол и разпертушинената гъба  и ги хванал и двамата за вратлетата, а виновният ученик се разплакал което пък от своя страна взривило реакцията на бащата .

„ Г-н Тюлфит Караибраимов е дългогодишен учител в нашето училище. Той е най –якия учител, истински  професионалист и страхотен човек. Много добре се държи с  всички нас и никога не е изпускал нервите си. А двамата шестокласници  са изключително палави деца, тормозят целият клас, правят се на тартори и многократно училищното ръководство се е занимавало с тях и ежедневните им подвизи“. Явно много са го вбесили господина, за да го изкарат извън кожата защото той е прекалено търпелив и тактичен,“ споделиха пред репортер на „Топ Преса“ ученици.

„Ние сме твърдо зад колегата, защото той не е ударил ученика, а  просто ги е хванал  и двамата за вратлетата за да му кажат кой е счупил стола. В момента в който колегата е поискал телефона на бащата, детето се е разплакало уплашено от това как ще реагира баща му за счупеният стол. Караибраимов е рядко свестен, чувствителен  човек и професионалист който държи на реда и дисциплината в училището. Той не заслужава такова отношение и цялото училище – и деца и учители и родители заставаме зад него,“ заявиха пред „Топ Преса“ и  учителите от училището в Дебран притеснени  за здравословното състояние на колегата им  което заради заболявания  не е добро.

„За нас е неразбираема  реакцията на бащата на ученика ,да проблем има, но побой както той твърди няма. Отношенията ни с бащата на шестокласника са повече от  нормални. Двете деца ги водим по спортните ни  мероприятия  и мачове,а самият родител Ибраим Чолаков ни вози с бусовете си, нямали сме до сега пререкания или спорове  с него. Той е наясно, че детето му е по буйно заради което училищното ръководство работи и с двете деца не от сега  защото има оплаквания от тях, не само от ученици и родители но и от учители,“ допълни директора Верхат Топчиев  за случаят като увери, че са взети необходимите мерки скандалът да бъде изчистен до край и името на училището и на учителят Караибраимов запазено неопетнено.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук