Снимка: nova.bg

Прекратяват споразумението за продажба на на „Нова Броудкастинг Груп“ на чешката PPF, контролирана от Петр Келнер – новият собственик на активите на Telenor в България и още три държави в региона. 

Това заявиха от шведската група Modern Times Group (MTG) в понеделник, цитирани от money.bg.

Прекратяването на споразумението с PPF Group следва решението на българската Комисия за защита на конкуренцията да блокира продажбата„, посочват от шведската компания.

Оттам уточняват, че е изтекъл и крайният договорен срок за завършване на сделката.

От MTG уверяват, че са в дискусия с други заинтересовани купувачи, без да посочват кои са те.

Припомняме, че MTG притежава 95% от „Нова Броудкастинг Груп“, а останалите 5% са собственост на люксембургската Eastern European Media Holdings.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване 

Забраниха сделката за Нова телевизия

Забраниха сделката за Нова телевизия

Петр Келнер няма да е собственик на медийната група


За сделката бе съобщено на 19 февруари 2018 година. Обявената цена бе €185 милиона, като в споразумението влизат и „Нетинфо“, Агенция „Ева“, радио „Нова нюз“, платформите Grabo, Trendo, Vbox7 и други.

Отказът на КЗК беше пет месеца по-късно – на 19 юли 2018 година. Мотивът на КЗК е, че групата ще има „съществено предимство пред останалите участници, предоставящи медийни услуги.

Петр Келнер обжалва пред Върховния административен съд, но първото дело ще бъде на 12 март 2019 г. Същевременно обжалването блокира взимането на решение от страна на КЗК за придобиването на 100% от „Нетинфо“ от страна на „Нова Броудкастинг Груп“.

Същевременно от MTG съобщават още, че са получили кредитна линия от 1 милиарда крони от Nordea – най-голямата скандинавска банкова група – за допълнително финансиране. MTG планира да се раздели на две компании – MTG и NENT Group, като процесът трябва да завърши до март 2019 г. „Нова телевизия“ до намирането на нов купувач, ще остане част от първата.

MTG влезе в България през 2007 г. чрез придобиването на Balkan Media Group Limited, която управляваше телевизионните канали Diema.

Година по-късно компанията купи и „Нова“.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване 

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.