Удар в Костенец: Печатница за фалшиви книжки, дипломи…

0
1270

Открили заготовки за дипломи, книжки, документи за самоличност

Незаконна печатница за документи бе разбита при операция на полицията в Костенец, съобщи МВР.
Спецакцията е проведена от Сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и полицията в Костенец на 4 декември по обяд.

Претърсен е домът на 58-годишен мъж, криминално проявен и осъждат.

От адреса са иззети: пишещи машини; скенер; ксерокс; ламинатор; метална преса; множество дипломи, свидетелства и удостоверения за завършено основно, средно, висше образование и професионална квалификация; СУМПС; корици на дипломи и копия от бланки на документи; бележки с лични данни на лица, учебни заведения, населени места; метални форми с изобразени на тях букви и цифри; метални плаки- заготовки; ксерокопия на документи за самоличност; печати на учебни заведения вкл. и нотариални, както и заготовки за такива.

Допълнително са открити и иззети и 98 патрона и три метални писалки за изстрелване на боеприпаси, без да е налице надлежно разрешително за законното им притежаване, както и различни други веществени доказателства, съотносими към извършваната престъпна дейност.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

След доклад на събраните материали в Районна прокуратура- Ихтиман, 58- годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем за извършени от него престъпления по чл.308, ал.2, вр.ал.1 и по чл.339, ал.1 от НК.

Боряна Павлова
dnes.bg

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук