Ангел Джамбазки: Българското е закодирано в шевицата, носията, танца, народната песен

0
1045

В неделя в Плевен ВМРО – Българско национално движение, народният певец Илия Луков и ТФ „Мездра“ организираха фолклорен празник на площад „Възраждане”. Дъждът не уплаши плевенчани, решили в неделната вечер да се повеселят заедно с един от големите народни певци, да послушат патриотични песни и да се хванат заедно на хорото.

На площада бяха и Ангел Джамбазки, депутат от групата на Европейските консерватори и реформисти в Европарламента, народният представител от ВМРО – БНД д-р Калин Поповски, заместник областният управител Татяна Божинова, заместник-кметът Иван Кюлджийски, общинският съветник от ВМРО в ОбС – Плевен Светослав Доков.

Правим тези събирания, за да напомним на всеки един българин кои сме ние – българите, че нашето, родното, българското е закодирано и записано в шевицата, носията, танца, народната песен. Много пъти сме подпомагали много каузи, но каузата да подкрепим и спасим българската народна музика е тази, за която си струват големите усилия, каза пред събралите се плевенчани Ангел Джамбазки.

Трябва да пазим народната традиция, българския дух, българската култура, българския ни корен, особено във времената, в които живеем. Когато отвсякъде ни залива пропаганда, когато по радиата и телевизиите виждате и слушате само чуждоезична музика и филми, добави евродепутатът.

Той припомни усилията на ВМРО да бъде приета наредба за задължителен дял родна музика, която да бъде изпъчвана по радиата – така, както е в много държави, като Франция например.

Трябва да подкрепяме българското и родното, особено във времена на пропаганди като тези, които казват, че не е модерно семейството да бъде от мъж и жена, а може да е от мъж и мъж и т.н.  България е на нас българите, заяви още Ангел Джамбазки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук