петък, март 29, 2024
Google search engine
дом Разследване Андре Токев излиза от ареста срещу 3000 лв.: Съжалявам, не знам какво...

Андре Токев излиза от ареста срещу 3000 лв.: Съжалявам, не знам какво се случи

0
181

Софийският районен съд наложи мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 3000 лева на известния готвач Андре Токев, който бе задържан и обвинен за шофиране в нетрезво състояние в условието на рецидив, съобщиха от съда.

52-годишният Токев има 10 дни да внесе гаранцията.

Съжалявам за случилото се, просто работя по 15-18 часа на ден. Не знам какво се случи, объркан съм от цялото нещо„, заяви пред магистратите готвачът и помоли съда за по-лека мярка.

Той бе задържан в неделя вечер на столичното Околовръстно шосе по време на акцията на Пътна полиция срещу шофьорите, седнали зад волана след употреба на алкохол и наркотични вещества. Готвачът шофирал пикапа си по джанти и с висока скорост, след като разкъсаните му гуми изпаднали. Пробата му с дрегер показала 1,9 промила алкохол в издишания въздух, а кръвната проба – 1,7 промила.

По-късно от прокуратурата съобщиха, че той е извършил престъпление в условието на рецидив, тъй като през 2019 г. му е наложела условна присъда с изпитателен срок за същото нарушение.

Решението на Софийския районен съд не е окончателно и подлежи на обжалване и протест. Ако такова постъпи, мярката ще се гледа на 11 ноември от Софийския градски съд.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук