Асен Василев: Никога не сме били формирани като президентска партия

0
227

Има и идеалогически проблем пред коалиция с ДБ

Идеологическо разминаване, а не само математиката дали заедно ще вземат повече гласове на изборите, може да спъне предизборна коалиция на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. Това стана ясно от интервю на съпредседателя на ПП Асен Василев пред БНР.

„В понеделник или вторник ще стане ясно дали „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ ще се явят заедно на изборите. Ние не сме дясна партия, а центристка, що се отнася до това как да се разходват средствата на страната. Целта на изборите е да се сформира мнозинство, което ясно да заяви, че няма да работи с Бойко Борисов, че ще спре всички кражби. Въпросът е как тази цел може най-добре да се постигне“, заяви Василев.

В предаването „Политически НЕкоректно“ Василев увери, че ако ИТН влязат в парламента, ПП няма да се коалира с тях.

„Мисълта за българските граждани и прагматичният подход минават над идеологическите проблеми“.

Асен Василев подчерта, че правителството не се е отказвало от договора с „Газпром“ по правилата, по които е бил сключен:

„С „Газпром“ продължаваме да имаме договор и всеки ден сме изпращали заявка за получаване на количества. Няма един договор в Европа, по който „Газпром Експорт“ да си изпълнява задълженията… Газ ще има“.

Във връзка с отношенията между ПП и президента Румен Радев заяви:

„След смяната на Николай Павлов като директор на Булгаргаз и заради отнетия допуск на Сотир Цацаров като председател на КПКОНПИ започна охлаждане в отношенията ни и те станаха стриктно институционални… Никога не сме били формирани като президентска партия“.

Той насърчи служебния кабинет – ако види нещо нередно, да го коригира.

Нели Христова

dnes.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук