„Атака“ се регистрира за местните избори

0
218

Сидеров е категоричен, че юридически ПГ „Обединени патриоти“ няма как да остане с това наименование

Партия „Атака“ се регистрира в ЦИК за предстоящите местни избори. Партийният лидер Волен Сидеров заяви пред медиите, че в момента ръководството на партията обсъжда номинациите за кметове и общински съветници.

На въпрос какви са целите му за местния вот, той отговори: „Да подобрим резултатите на „Атака“ от 2015 г. Тогава те бяха недобри, но съм убеден, че ще ги подобря, защото всеки ден съм в страната. Укрепвам структури, подновявам каквото мога лично. Така че съм сигурен, че ще имам по-добър успех от 2015-а.”

 

Минути по-рано Валери Симеонов коментира, че „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО” ще остане с това име. Думите му бяха във връзка с внесеното от „Атака“ писмо до председателя на парламента Цвета Караянчева с искане да бъде заличено името на ПГ от регистрите в Народното събрание. В тази връзка Сидеров беше категоричен, че юридически парламентарната група няма как да остане с това наименование, защото при регистрацията на ОП в ЦИК за парламентарните избори през 2017 г. е записана имено така  – „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО”. „Когато едната партия е извадена от парламентарната група и на практика е изключена от коалицията от двамата лидери Каракачанов и Симеонов, то няма как да продължи да съществува със същото име”, категоричен беше лидерът на „Атака“.

Припомняме, че от партията на Сидеров настояват Караянчева да разпусне групата и да обяви депутатите от ВМРО и НФСБ за независими.

Медия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук