Банда измамници краде имотите на възрастни хора в София! Вижте подлата схема!

0
10261

Спецпрокуратурата и СДВР разбиха престъпна група занимавала се с имотни измами в София, съобщиха на брифинг директорът на столичната полиция Георги Хаджиев и прокурорите Ваня Христева и Лидия Манолова.

Задържани са десет души, на четирима са им повдигнати обвинения, като сред тях има и бивш нотариус, който е съветвал групата какви документи са им нужни, за да подготвят измамите. Участниците в групата са се занимавали и преди с такива престъпления.

Разследването е започнало в началото на 2018 г. след сигнал до СДВР. За обвинените ще бъде поискана днес мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Групата е мамила възрастни самотни хора и лица с психически проблеми. Изготвяни са били фалшиви документи за прехвърляне на собствеността и завещания. Машинациите ставали по няколко схеми. Една от тях била със саморъчно написани завещания. Другата се извършвала чрез подпис на празен лист или пълномощни, с които жертвите да бъдат представяни пред нотариус. В други случаи задържаните заблуждавали нотариус при сделки като набирали свидетели, които да удостоверят, че разследваните владеели повече от 10 години имота.

Имотите били прехвърляни на близки лица и фирми.

Става дума за 23 имота придобити чрез измама, като данъчната им оценка е за над 300 хил.лв. За девет имота е предотвратено неправомерното прехвърляне.

Към момента няма данни нотариуси да са участвали съзнателно в схемите.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук