Бареков: България да отговори на Ердоган с референдум за членството на Турция в ЕС и да изгони посланик Гьокче

0
889

Още преди Нова година правителството трябва да експулсира от страната генералните консули на Република Турция в София и Пловдив за недопустима намеса във вътрешните работи на страната и да поиска от Анкара отзоваването на посланика им Сюлейман Гьокче със същите мотиви. Toва заяви евродепутатът Николай Бареков в личния си профил във Фейсбук.Ето и пълния коментар на лидера на ББЦ:

Българската политика скоро няма да е същата. Разколът в ДПС ще доведе до необратими процеси. За първи път чужда държава проявява агресия към нас, намесвайки се директно във вътрешнополитическите процеси.

Къде е държавата? Неутралитет? Пускаме вълка Ердоган направо да вършее в кошарата. Къде спи НАТО? Уж сме партньори, но ще се окаже, че не сме ги потърсили в тази критична ситуация.

Държавата, нацията е в опасност!

Външната ни политика направи България плацдарм на войната между Турция и Русия, а ние нямаме защитни механизми. Ердоган добре ни се отплати за това, че правителството на България му стана адвокат в Европа. Турция ще вземе от ЕС 3 милиарда да ни пази от бежанците, а ние ще плащаме солидарно с богатите германци. Но те нямат турски партии в парламента.

Ние, българите, чакаме и се докарахме от чакане турците да ни пазят от нас самите и от турската инвазия. Това е наивно и убийствено. Скоро ще имаме турско-ислямска партия в парламента, а властта и патриотите около нея нехаят. Не им пука или правят тънки гадни сметки. Водени от тясно партийните сметки без кръчмаря, скоро всички налични партийки ще заиграят около сюжета с партията на Местан и Ердоган. Няма да има победители и победени в такъв сюжет.

Губещ ще е българският народ и държава.

Въпросът на въпросите е ще се роди ли цивилизационна, християнска и българска алтернатива на тази ислямска консолидация. Скоро ще поставят въпроса за нашата цялост и суверенитет като нация и държава. Този път врагът не е само пред границата. Те са и вътре в държавата и в парламента и карат държавни мерцедеси. Кой ще ги спре?

Необходими са няколко важни стъпки за овладяване на ситуацията. Българската държава и правителство трябва да поиска помощ от ЕС и НАТО за забрана на Турция да се меси във вътрешните ни дела като кадрува, финансира и създава партии. Това се отнася и за Русия, но трябва да стане в режим на двустранен диалог, защото руснаците не членуват и не кандидатстват в двата съюза. Турция трябва да получи ясно предупреждение от нас за незабавни търговски и административни санкции, ако продължава да нахалства.

Още преди Нова година правителството трябва да експулсира от страната генералните консули на Република Турция в София и Пловдив за недопустима намеса във вътрешните работи на страната и да поиска от Анкара отзоваването на посланика им Сюлейман Гьокче със същите мотиви.

Най- мощното оръжие, което има България, е парламентът да се обедини около идеята за задължително провеждане на Референдум, на който българският народ да се произнесе за членството на Турция в ЕС. Ако политиците имат смелостта да питат народа, ще чуят оглушителното му НЕ за Турция, ислямизма и Ердоган. Но имат ли смели сърца българските политиците???

Сега може и да е рано, но червеният картон трябва да ни е в ръката, за да го вдигнем бързо като му дойде времето.

Грешките ни във външната политика спрямо бежанската криза и ролята на Турция в нея са големи и се дължат на тежките зависимости на нашия елит. Трябва нова алтернатива в политиката, която да застъпи ясни и патриотични позиции за доминиращото християнско начало в обществото и озаптяването на турско-мюсюлманската инвазия в България и Европа. Една силна пробългарска и антитурска формация в защита на националния суверенитет би била полезна за рестарта на развратения ни и разкапан политически свинарник.

В българския парламент развратът е стигнал цинични размери. Депутати от ББЦ – цяла ПГ и почти една четвърт от ПГ на ДПС се водят „независими“, с което стават подлоги на властта и подменят волята на избирателите. Депутатите спешно трябва да инициират промяна в Конституцията, с която да намалят броя на народните представители и да наложат излизането от парламента на всеки депутат, сменил ад хок политическата си принадлежност. Цинизмът стигна дотам, че депутатите, избрани от ББЦ, от консерватори станаха либерали, а тези от ДПС от либерали се трансформираха в консерватори.

Тези от ДПС, които ехидничеха и подтикваха моите депутати към предателство, сега изпаднаха в моето нелепо положение, но се съмнявам, че им е дошъл акълът в главата и има воля сред всички да прекратим тази порочна и отвратителна за всички практика.

Промените в Конституцията, които ще ремонтират политическата система, са много по-важни от тези в съдебната система, уважаеми колеги, защото политиците пишат законите и са проводникът на разврат и корупция в обществото.

Надявам се и ще работя 2016 година да роди една истинска българска и патриотична алтернатива, която да отговори на новия дневен ред пред света и България. Глобалната заплаха от ислямския тероризъм и необходимостта от нов световен ред поставя пред България задачата да заеме своето достойно място без да се налага да бъде слуга и изпълнител на волята на големите началници от Изток и от Запад.

Най-голямата заплаха за сигурността и бъдещето на нашите деца не са външните сили, а липсата на добродетели, воля и качества да се борят за националната кауза на нашите порочни, лицемерни и страхливи политици.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук