БЕЖАНСКИЯТ ПРОБЛЕМ! Извънредно и само в ДЕЙЛИ ПРЕС! Българска проститутка убита от сириец в Германия (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

Трупът на 35-годишната жена е намерен край пистата на летище в края на града, която се използва за сборен пункт на проститутките.

0
74476
Снимка: Bild

Превод и редакция: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС 

Германската полиция в град Хам-Хеесен, на 40 км от Дортмунд, е открила в сряда около 17.30 ч. труп на 35-годишна жена, която се оказала българска проститутка – съобщи Bild. 


Според изданието полицията в Дортмунд, провинция Северен Рейн – Вестфалия, е получила информация за изчезнала жена, за която няма информация от близо 18 часа. Първоначалната информация не била за убийство, а за изчезнала жена, на която „може да й се е случило нещо“. 

След като започнало издирване трупът е бил открит в храстите до паркинг край пистата на летището в края на града, която се използва за сборен пункт на проститутките. Не е ясно колко време трупът й се е намирал там, но според съдебните медици не е по-малко от 12 часа. 

След аутопсия бе установено, че жената е загинала по насилствен начин, заяви разследващият прокурор към прокуратурата в Дортмунд Феликс Гийзенреген.

Все още не са ясни мотивите за убийството й, посочи той.

По всяка вероятност тя е била удушена, защото няма видими външни наранявания като прорезни рани или причинени с твърд предмет. Не е ясно и дали мястото, на което е бил открит трупа е и местопрестъплението са идентични.

Убитата жена преди това е живяла в Холандия и е дошла в Хам преди месец.

Все още нейната самоличност не е известна на полицията. 

Полицията веднага е вдигната на крак и още същата вечер в 20.30 ч. успяла да задържи на ж.п. гарата в града заподозрян за престъплението – 24-годишен сириец, който има статут на бежанец в Германия. Засега той мълчи и не е направил признания.

„Заподозреният не е направил самопризнания до този момент“, каза Феликс Гийзенреген – прокурор на Дортмунд. Все още не е изяснен и предполагаемият мотив за убийството.

Гийзенреген обясни, че са успели толкова бързо да заловят сириеца, тъй като са получили информация за него от средата на бежанците, които са съдействали на полицаите. Освен това разследващите са разполагали с описание на външния му вид от свидетели. Българските проститутки в Германия работят основно в Дортмунд и околността, като този бизнес е в ръцете на източноевропейски мафии или рокерските групировки „Hell’s Angels“ и „Bandidos“. Те си сътрудничат с местните ливански кланове, които пък „държат“ пиацата и взимат наем и пари за защита от проститутките и техните сводници.

Снимка: Bild

Напоследък клановете, но и другите мафии вербуват бежанци за извършване на мръсни поръчки и куриерски услуги в бизнеса с проститутки и дрога. Дали убийството на проститутката от България е вид наказание или е извършено заради лични мотиви обаче все още не е ясно.

Снимка: Bild
Снимка: Bild

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук