Без гратисен период за новите синя и зелена зона

0
132

Без гратисен период при новото разпределение на новите зони за паркиране. Въвеждането на зелена зона за паркиране от 1 декември, както например е в кв. „Зона Б-19“, район „Възраждане“, няма да има гратисен период за жителите шофьори. Последните две съботи (20 и 27) на ноември служителите на ЦГМ работят и приемат заявления за абонамент по местоживеене.

Това съобщи пред БНР Румяна Милова – директор на дирекция „Паркиране и мобилност“ в ЦГМ.

До този момент от този квартал са подадени 200 заявления, очакват се още около 400. Най-удобен за тези жители е офисът на пл. „Възраждане“ 1. Други два са на ул. „Будапеща“ 17 и на метростанция „Европейски съюз“.
Идната събота ще работят от 10 до 16 часа.

Документи могат да се подават и онлайн, допълни Милова. При затруднения или ако сте карантинирани, може да се обадите на тел. 0700 13 233.

Стикерът, който се залепваше на стъклото на автомобила, отпада. Справки за абонамент в синя и зелена зона вече се правят по регистрационния номер на колата.

Собствениците със стикери за зелена зона запазват правото да паркират при въвеждане на синя зона на същото място до изтичане на винетката.

Единствената разлика при въвеждане на платените зони за паркиране, е цветът на лентите и знаците. Дупките по пътищата остават. Таксите увеличават приходите, но не се вижда подобряване в инфраструктурата, смятат жители на тези квартали, които вече са преживели въвеждането на зелена и синя зона за паркиране.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук