Без достъп с инвалидни колички до морето в Бургас

0
1699

Без достъп с инвалидни колички до морето в Бургас. Хората не могат да стигнат до водата, тъй като и рампите поставени от концесионера на Северния плаж не стигат до морето.

„Пак стига до никъде рампата … Както виждате там има три чадъра, които нямат никакво обособяване, т.е. нямат шезлонг към тях. Представете си трима човека да се набутат там, дори да са сами, те няма как да си вкарат количките, да не говорим, че повечето хора са с придружител“, коментира пред БНТ Грета, която е в инвалидна количка повече от 15 години.

Кметът на Бургас Димитър Николов е разпоредил проверка на плажовете, дали са достъпни за хора с увреждания, целта е да се гарантира право на достъп до морето на всеки гражданин. Комисията установя нуждата от редица подобрения, така че хората с увреждания да ползват плажните ивици.

„Към всички собственици на плажове, към концесионерите комисията излезе с предписание. Има още какво да се желае по зоните за достъп. Необходимо е да се поставят чадъри плажни, както и да има достъп до тоалетните на плажовете. В предписанията е включен и достъп на хората с увреждане до медицинския пункт“, обяснява Мая Казанджиева, зам.-кмет на община Бургас.

„Рампите трябва да стигат до водата и трябва да има специални съоръжения, с които да влизаме. Тези съоръжения съм ги публикувала хиляди пъти, показвала съм ги на Министерството на туризма“, допълва Грета.

Без достъп с инвалидни колички до морето в Бургас

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук